2024. április 24., szerda
LABDARÚGÁS – ZENTA

Szabadkai Liga – saját nevelésű játékosokkal

Özvegy Józsefnek sok dolga akadt az átigazolásokkal kapcsolatban

Özvegy Józsefnek sok dolga akadt az átigazolásokkal kapcsolatban

Az elmúlt időszakban már beszámoltunk arról, hogy kisebbfajta bajba került a Zenta Labdarúgóklub, mert az eddigi főszponzor a jövőben a megszokott 500 000 dinár helyett havonta csak 100 000 dinárral támogatja a klubot, ami nem elég a Szerbiai Liga vajdasági csoportjára. A klub ezért kérelemmel fordult a helyi önkormányzathoz, hogy legalább az őszi idényben segítse ki (a Zenta úgy számolta, hogy addigra eligazol lengyel klubjától Nemanja Nikolić, ami révén az észak-bácskai csapatnak is jelentős összeg ütné a markát), de a politikum nem segíthetett, mondván, a költségvetésben nincs erre előirányzott külön keret. A zentaiak a Spartacusszal is tárgyalásba kezdtek, hogy a szuperligás szabadkaiak az ifijeiket indítsák Zenta név alatt az eddigi rangfokozatban, de a Kék Galamboknak sem volt erre megfelelő pénzük.

Nem maradt tehát más hátra, a Zenta a Szabadkai Ligába jelentkezett be, szélnek eresztette az eddigi csapatát, és csatasorba hívta a vidéken légióskodó, saját nevelésű játékosait, amiért sajnos a tiszaszentmiklósiak kerültek lehetetlen helyzetbe, s még a rajt előtt kiléptek a Szabadkai Ligából.

A csapat most szinte kizárólag zentaiakból áll, olyanokból, akik itt nevelkedtek, vagy itt telepedtek le, kivéve három játékost, aki Mokrinból érkezett. Mi anyagi juttatást nem tudunk nyújtani, de rendszeres edzéslehetőséget igen, ami már fél siker ezen a szinten. A csapattal szemben nem támasztunk elvárásokat, de véleményem szerint még így is az első ötbe kerülhetünk. Annak viszont nagyon örülök, hogy megvalósul a zentai szurkolók régi álma, miszerint a csapatban zentaiak játszanak. Remélem, ez a nézők számán meg is látszik majd – nyilatkozta Özvegy József klubtitkár, aki szerint a kialakult helyzet miatt még jobban odafigyelnek az utánpótlásra, hiszen a fiatalokban a jövő.

A Zenta az 1. fordulóban otthon játszik, vasárnap 17.30-tól az újsóvéi (Ravno Selo) Proletert fogadja, mégpedig a következő összeállításban: Darko Tomašev, Balla Gábor, Stefan Al-Sadi, Bajtai Viktor, Karácsonyi Zsolt, Tóth Horgosi Gábor, Rudics Attila, Tomislav Dimić, Fekete Krisztián, Velez Árpád, Olajos Viktor, Györe Zoltán, Darjan Simić, Aleksandar Dražić, Darko Baštovanov (játékos-edző), Darko Miladinov, Újházi Norbert, Srđan Žiković, Damir Krspogačin, Kólity Csongor, Damir Čavić.