2024. április 20., szombat

Karbantartások, beruházások a nyári szünidőben

Tornaterem létesül a központi épületben

Bár május 30-án befejeződött a hivatalos iratkozási időszak a község iskoláskor előtti intézményében, még jelentkeznek szülők iratkozási kérelemmel a Bambiban, ahol a karbantartási, felújítási munkálatok ellenére a nyári szünidőben is működnek ügyeletes csoportok.

A múlt héten kimeszelték a Duna utcai óvoda ebédlőjét (Szabó Anikó felvétele)

A múlt héten kimeszelték a Duna utcai óvoda ebédlőjét (Szabó Anikó felvétele)

Lapunk kérésére Fényszárosi Fekete Tímea, a Bambi igazgatója beszámolt az új tanévkezdést megelőző nyári munkálatokról.

- A topolyai Zentai úti óvodában egy évvel ezelőtt is jelentős felújítási munkálatok zajlottak. A legszükségesebb tetőfelújítási munkálatokat elvégezték, a meglévő három csoportszoba mellett egy negyediket is kialakítottunk, a korábban hálószobaként használt helyiség ezentúl csoportszoba is lesz: ott a mennyezetet és a szanitáris gócpontot részben felújítjuk, felszereljük új eszközökkel, csempézzük. Ágyak, pelenkázók, valamint több szőnyeg és függöny vásárlására is sor kerül. A Zentai úti létesítmény esetében az idén tovább növekedett az egész napos ellátást igénylők száma, így oda a napokban újabb kis székek és asztalok érkeznek. Olyan tárolókat vásároltunk, ahol az ágyakat tudjuk elhelyezni. A napközis részleghez tartozó feljáróhoz egy fedett kerékpár-tárolóhely létrehozását is tervezzük a szeptemberi hónap folyamán. A két bejárati ajtót már kicseréltük, az új alumíniumból készült – nyilatkozta lapunknak az igazgatónő, aki kitért az intézményben a nyár folyamán zajló egyéb felújítási munkálatokra is, amelyet önerőből, továbbá a topolyai helyi közösség évi szinten 750.000 dináros támogatásából és önkormányzati eszközökből valósítottak, valósítanak meg. – A Duna utcai épület bölcsődéjében is kicseréltük a bejárati ajtót. E bejárat padlózati csempéit is hamarosan kicseréljük. A bölcsődei részlegben egyébként a 2015–2016. tanévben az összes nyílászárót sikerült lecserélnünk. Három csoportszoba és két ebédlő meszelését láttuk szükségesnek, továbbá két csoportszobába kerül új szőnyeg. A felsoroltak mellett, ahogy a legtöbb objektumunkban, a központiban is a szanitáris gócpontokban lévő kisebb-nagyobb meghibásodásokat kell orvosolnunk a nyáron. Nincs ez másként a Goricai létesítményünkben sem, ahol a gyermekek számára kialakított tárolókat cseréljük, és hamarosan megérkezik az új DVD-lejátszó.

A Kolibri részlegünkben a gyermekillemhelyen található WC-csészék nem felelnek meg az óvodás méreteknek, így ott teljes átalakítás folyik, továbbá kültéri burkolatfelújításra, festésre is sor kerül. Ősztől a központi intézményben egy lamináltpadlóval borított tornatermet alakítunk ki, amelyet pontos beosztás szerint fognak használni a Bambisok. A pacséri és a bácskossuthfalvi helyi közösség segítségével Pacséron a nyár folyamán a toalettekben javítottuk mindazt, ami meghibásodott, új padlócsempék kerültek az illemhelyre, Bácskossuthfalván ebben a hónapban két helyiséget meszelünk, továbbá a kis betegek számára egy elkülönítő helyiséget hozunk létre. A Tomislavcin működő objektumunkban már lezajlott a teakonyha és az illemhely meszelése. Gunarason új szőnyeget igényeltek, Zentagunarason két csoportszobát meszelünk. Njegoševói létesítményünkben a meszelés már lezajlott. Ott a csoportszoba falán lévő lambéria festésébe még a szülők is bekapcsolódtak – foglalta össze az intézményvezető.