2024. április 25., csütörtök

Gyilkosság Horgoson

A végzetes történést állítólag családi veszekedés előzte meg

Teljes hírzárlat mellett nyomoz a rendőrség a tegnapelőtt, augusztus 4-én Horgoson elkövetett gyilkosság ügyében. A 66 esztendős B. Mária holttestére aznap a késő délutáni órákban bukkantak a Köztársaság utcában lévő családi házukban. Nem megerősített információk szerint alapos a gyanú, hogy a bűncselekményt az áldozat saját fia, ifj. B. Frigyes (41), a helyi vízművek dolgozója követte el, aki jelenleg szökésben van.

Alapos a gyanú, hogy az asszonnyal saját fia végzett

Alapos a gyanú, hogy az asszonnyal saját fia végzett

A falubeliekkel tegnap délután folytatott beszélgetéseink szerint a kegyetlenül elkövetett gyilkosságot egy családi perpatvar előzte meg, amely során a későbbi áldozat a fiával veszett össze. Az elmérgesedő vitatkozás során az állítólagos elkövető az asszonyra támadt. A férfit saját apja sem tudta megfékezni, ezért a szomszédokhoz fordult segítségért, ám mire visszaért családi házukba, már késő volt – feleségét vérbe fagyva találta, míg fia elmenekült a család sötétkék színű Kia Pride márkájú gépkocsijával.

Az esettel kapcsolatos kérdéseinkre ottjártunkkor a rendőrség nem kívánt válaszolni, arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő nyomozásról nem adhatnak ki információt. A helyszínre érkezett fotóriporterünknek mégis sikerült némi huzavona után engedélyt kapnia a tett színhelyét még mindig biztosító rendőröktől a családi ház lefényképezésére. Egyéb lapértesülésekből kiderült, hogy a feltételezett gyilkos eszköz egy kalapács vagy ahhoz hasonló szerszám volt, amellyel a tettes halálos ütéseket mért az áldozat koponyájára. A falubeliek még mindig tétován állnak az eset előtt. Többnyire zárkózottnak ismerték az egyébként jól szituált családot. Az utcabeliek érthető okokból tartózkodtak attól, hogy több mindent meséljenek a családról, de egyesek tudni vélik, hogy a fiú mentális problémákkal, depresszióval, szorongásos tünetekkel küszködő egyén, akinek felborulhatott az otthoni élete, ami aztán a sajnálatos eseményhez vezetett. A környéken élő emberek, szomszédok és az utcabeliek mindenesetre csak lassan rázódnak vissza a megszokott életvitelükbe.