2024. április 19., péntek
PATKÓ LOVAS SZÍNHÁZ, MÓRAHALOM

Augusztusban jön István, a király

A János vitéz júniusi, és a Mágnás Miska júliusi nagy sikerű bemutatása után a mórahalmi Patkó Lovas Színházban nagyban készülnek az idény további két bemutatójára, az István, a király, valamint a Gladiátor előadására. Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját, az István, a királyt természetszerűleg a nemzeti ünnepre időzítik, így az érdeklődőknek augusztus 20., 21., és 22-én (szombat, vasárnap, hétfő) lesz alkalma megnézni a mórahalmi fedett lovardában. Az István, a király a legnagyobb társadalomformáló erővel bíró mű volt az elmúlt három évtizedben, örök időszerűségének köszönhetően idén is nagy érdeklődés övezi. István szerepét Buch Tibor ölti magára, Koppányt Pintér Tibor személyesíti meg, láthatjuk-hallhatjuk még Lőrincz Andreát, Papadimitriu Athinát, Pápai Kírát, Makrai Pált, Dancs Jánost, és másokat.

A Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve a Patkó színház második évadának záróelőadása a Gladiátor musical lesz, melyet augusztus 26-án és 27-én visznek színre. Az erre a produkcióra képzett mozgás- és táncművészekkel jelenítik meg a III. századi Római Birodalmat. Az ígéretek szerint élő ének, lovas látványelemek, római szekerek és bigák, lovas kaszkadőr mutatványok varázsolják vissza a nézőket Nikomédiába, a Római Birodalom keleti fővárosába. A musical a cím ígéretéhez híven a római birodalom egyik izgalmas időszakát dolgozza fel, de az azonos című filmtől teljesen eltérő történelmi figurákkal és cselekménnyel. A musical és az opera határán mozgó mű felvonultatja a III. század meghatározó történelmi figuráit, közöttük Diocletianus császárt, és Szent György lovagot, valamint egy elképzelt szerelmes pár sorsát mutatja be. Főbb szerepben Sasvári Sándor, Hábentius György, valamint Pintér Tibor, Papadimitriu Athina, Sipos Imre, Bencze Sándor és mások.

Mindkét előadást 19.30 órai kezdettel viszik színre, jegyeket online: lovasszinhaz.morahalom.hu, valamint személyesen a Thermál Panzióban, az Aranyszöm Rendezvényházban, valamint a Délmagyarország ügyfélszolgálati irodáiban szerezhetnek be az érdeklődők, többek között Szegeden a Kossuth Lajos sugárút 9–13. alatt. A belépőjegyek ára 2500–6400 forint között mozog.