2024. április 24., szerda

Lovastalálkozó volt Zentán

A zentai Lovastanyán a Táltos Lovasklub szervezésében vasárnap tartották meg a tizedik lovastalálkozót. A rendezvényre a délelőtt folyamán érkeztek meg a vendégek és a fogatosok, majd a megnyitó után a fogatosok felvonultak Zenta utcáin. A Tornyosi úton mentek be a városba, behajtottak a központba, onnan ki a Tisza-partra, majd vissza a város széli tanyára. A kocsikázás után ebéd következett, majd a délutáni órákban különféle versenyek zajlottak. Volt látványos fogathajtó verseny, csődör, kanca és póni kategóriában lószépségverseny, valamint hátas ügyességi verseny is. Lovagolni egész nap ingyen lehetett, a gyerekek sorban álltak, hogy felülhessenek egy-egy szép és békés ló hátára.

Népszerű volt a fogathajtó verseny

Népszerű volt a fogathajtó verseny

Elek Dabis József, a helybéli Táltos Lovasklub elnöke elmondta, hogy idén kevesebb résztvevője volt a lovastalálkozónak, mint egyébként szokott, de ebben közrejátszott az, hogy a környékben két másik esemény is csalogatta a kikapcsolódni vágyókat és a lovasokat:

– Huszonöt fogatos érkezett hozzánk bánáti és szomszédos településekről, de ennél jóval többen szoktak lenni. Nagyon megéreztük, hogy kenyérszentelő meg falunap is volt máshol, de bármelyik hétvégét is néztük a nyár folyamán, mind zsúfolva van programokkal. Azért aki eljött, az biztos nem unatkozott, hiszen a programok gazdagok, látványosak voltak, és a célunk végül is az volt, hogy mi, lovasok, lószerető, lótartó emberek találkozzunk, beszélgessünk.