2024. április 25., csütörtök

Munkálatok folyamatban

(Fotó: Bajtai Kornél)

(Fotó: Bajtai Kornél)

A Szekeres László utca lakói néhány hete két kiásott gödörrel szembesülnek, amelyeket a Vízművek és Csatornázási Közvállalat dolgozói ástak ki, viszont ott semmilyen munkálatok nem zajlottak. Néhány napja az egyik gödörbe egy manőverező gépkocsi is belecsúszott. Ezzel kapcsolatban megkerestük a közvállalatot, hogy megtudjuk, miről is van szó, és miért nem történik semmi.

Petar Doroslovački, a közvállalat illetékese lapunknak elmondta, két háztartást, vagyis vezetéket kell lekapcsolni a vízvezeték-hálózatról, ezért ásták ki a két gödröt, de mivel a magántulajdonú telkekre nem mehetnek be, ezért ezt a munkát az utcán kell elvégezniük, a gyalogjárda felverésével, ehhez pedig a városi illetékes szolgálatok engedélyére volt szükség.

A munkát a vízművek részére a Terax vállalat végzi, amelynek dolgozói a gödröket szabályszerűen megjelölték, táblát és szalagot is kihúztak. A munkavégzéshez az engedély kedden délelőtt érkezett meg, így a kivitelező a nap folyamán már el is kezdte a két vezeték lekapcsolását.