2024. március 29., péntek

Az első lépések a VRTV új székháza felé

Ülésezett a Tartományi Kormány, vajdasági alapítású intézmények vezetői tisztségeire is javaslatokat fogalmaztak meg

Elfogadta a Vajdasági Rádió- és Televízió új székházának kiépítési projektumáról szóló beszámolót tegnapi ülésén a Tartományi Kormány, melyen Igor Mirović kormányfő elnökölt. A VRTV vezetősége beszámolójában a médiaház vagyonát írta össze és bemutatta a székház építési projektumának terveit, finanszírozási modelljét. Mint ismeretes, a vajdasági kormány kezdeményezője a bombázásokban lerombolt székház helyett egy új központ kiépítésének, s most a Tartományi Vagyonügyi Igazgatóságot bízta meg azzal, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az új épület mielőbbi felépítése céljából.

A modern technológiák alkalmazásához szükséges üzemek felállításának pénzeléséről megkötött korábbi szerződések eredményességének megvizsgálása céljából egy munkatestületet állított fel a kormány, melynek élén Nyilas Mihály kormányfő-helyettes áll. A feladat – az eddigi szerződések átvizsgálásán túl – még arra is vonatkozik, hogy meghatározzák a következő lépéseket a modern technológiák jobb hasznosítása érdekében.

A kormány az ülésen a Tartományi Garanciaalap élére Đorđe Rakovićot, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap élére Aleksandar Bogdanovićot, a Tartományi Művelődési Intézet megbízott igazgatói posztjára Smiljana Vlajićot, az újvidéki egyetemi központ élére pedig Zoran Martinovićot javasolta, ezekről a képviselőháznak kell majd soron következő ülésén döntenie.