2024. március 29., péntek
Szerkesztőségi összefoglaló

Torlódások voltak az utakon és a határátkelőkön

Bubanj Potoknál az autópályadíj-megfizettető állomáson minden eddigi rekord megdőlt

Az elmúlt hétvégén nemcsak a trópusi meleg, hanem az utakon és a határátkelőkön jellemző torlódások is próbára tették az autósok türelmét. A kimutatások szerint július utolsó hétvégéjén a Szerbián átutazó nyaralók és vendégmunkások miatt már évek óta minden rekord megdől.

A Horgos–Belgrád autópályán szombaton a Bubanj Potok-i autópályadíj-megfizettető állomáson minden eddigi rekord megdőlt, ugyanis két irányban  63 ezer jármű haladt át. Ezen és más megfizettető állomásokon szombaton átlagban 20 és 40 perc közötti időtartamot voltak kénytelenek várakozni az utazók, tegnap pedig 10 és 15 perc között alakult a várakozási idő.

Horvátország irányába Batrovci határátkelőn szombaton átlagban kilencven percet várakoztak az autósok, a tegnapi délután folyamán viszont olykor öt óra volt a várakozási idő. Szombaton Horgoson a Magyarország felől Szerbiába tartó utazók szintén másfél órát várakoztak, tegnap délután pedig hatvan percet, de ekkor már a határ mindkét oldalán. Az Ásotthalom–Királyhalom átkelőn az országból ki- és az országba beutazók is átlagosan fél órát várakoztak.