2024. április 25., csütörtök

Hiányzik a repülőjárat Belgrád és Kijev között

Vučić: Szerbia és Ukrajna meg tudja növelni a két ország közötti áruforgalmat

A két ország együttműködési lehetőségeiről tárgyalt tegnap Belgrádban Aleksandar Vučić kormányalakító és Ivana Klimpuš-Cincadze, az ukrán kormány alelnöke.

Vučić reményeinek adott hangot, hogy magasabb szintre tudják emelni a két ország közötti gazdasági együttműködést. Hangsúlyozta, habár Szerbia és Ukrajna között megnőtt az árucsere-forgalom, mégis a két ország lehetőségeit figyelembe véve, sokkal nagyobb áruforgalmat tudnának megvalósítani –, áll a kormány által kiadott közleményben.

Mint arra a közleményben rámutatnak, Vučić szerint a turizmus megerősítésén kellene dolgozniuk, illetve szükség mutatkozik az Air Serbia Belgrád és Kijev közötti repülőjáratának beindítására is.
A tárgyalófelek kiemelték a szabad kereskedelmi megállapodás aláírásának jelentőségét is.

Ivana Klimpuš-Cincadze gratulált a legutóbbi választásokon elért eredményekért, illetve az európai integrációs tárgyalások fejezeteinek megnyitásához. Kiemelte, mindkét országnak ugyanazok a céljai, mégpedig az EU-tagság. Éppen ezért, mint mondta, nagy jelentősége van egymás támogatásának az európai úton.

A találkozó témája volt az az üzleti fórum, amelyre a gazdasági kamarák támogatásával októberben kerül majd sor Kijevben, áll a szerb kormány sajtóközleményében.