2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

A Vojvodina dolga könnyebbnek ígérkezik

Ma este egyaránt hazai pályán játssza az Európa-liga 3. selejtezőkörének első meccsét az újvidéki Vojvodina és a székesfehérvári Videoton. Előbbiek dolga ígérkezik könnyebbnek, hiszen a fehérorosz Dinamo Minszket gyöngébb csapatnak tartják a szakértők, mint a Vidi riválisát, a dán Midtjyllandot.

Az újvidékiek trénere, Nenad Lalatović ennek ellenére óvatosan fogalmaz a mérkőzés kapcsán, miközben a Dinamót az egykori szovjet és a jelenlegi fehérorosz futball élklubjaként emlegeti: Türelmesnek kell lennünk, hiszen ez mégiscsak egy párharc. Az ellenfél egy nagyon minőséges gárda, remek kontratámadásaik vannak, ezért sem támadhatjuk le őket felelőtlenül. Igyekszünk pozitív eredményt elérni, ami a győzelem lenne. lenne kapott gól nélkül lehozni a meccset, és ha úgy mehetnénk a visszavágóra, hogy nem nekünk kell futni az eredmény után.”

A Vidi táborából Kovácsik Ádám kapus szólalt meg, aki elmondta, hogy kellő akarattal és szorgalommal kiejthetőnek érzi a dán ellenfelet:Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk tavaly az EL-ben bejutott a legjobb 32 közé, és az idei első két selejtezőkörből is nagyon simán mentek tovább. Ennek ellenére egyáltalán nem érzem azt, hogy esélytelenek lennénk. A papírforma talán a dánok javára billentené az esélyeket, de akaraterővel és szorgalommal ezt kompenzálni tudjuk.”

Biztató Zvezda-döntetlen

Az első félidő végén vesztésre állt, majd fordított, és végül 2:2-es döntetlent játszott a belgrádi Crvena zvezda Razgradban, a bolgár Ludogorec vendégeként a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első meccsén. Az eredmény biztató, hiszen bármilyen arányú győzelemmel, illetve 0:0-s vagy 1:1-es döntetlennel is továbbjutnak a piros-fehérek a BL-selejtezők rájátszásába. Örömteli lehet a Zvezda-drukkereknek, hogy úgy tűnik, a klub hosszú idő után végre összeállított egy ütőképes támadópárost, Aleksandar Katai már az előző körben is eredményes volt, ezúttal ő lőtte az egyenlítőgólt, és remekül egészítették ki egymást a második gólt jegyző Guelor Kangával.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, első meccsek, bajnoki ág: Ludogorec (bolgár)–C. zvezda 2:2 (Cafu 43., Keserü 76., ill. Katai 47., Kanga 66.), BATE Boriszov (fehérorosz)–Dundalk (ír) 1:0, Partizani (albán)–Salzburg (osztrák) 0:1, Viktoria Plzeň (cseh)–Qabarag (azeri) 0:0, Dinamo Zagreb–Dinamo Tbiliszi (grúz) 2:0, nem bajnoki ág: Sparta Praha (cseh)–Steaua Bucureşti (román) 1:1, Rosztov (orosz)–Anderlecht (belga) 2:2, Sahtar Donyeck (ukrán)–Young Boys (svájci) 2:0, Ajax (holland)–PAOK (görög) 1:1.