2024. április 19., péntek

Családapát vertek meg Oromhegyesen

Újabb erőszakos eset az Atlantis Gardenban – A férjet megverték, de a feleség is kapott egy ütést – Jogi útra fogják terelni az esetet

Nem első alkalommal számolunk be erőszakos cselekményről az oromhegyesi Atlantis Garden diszkó kapcsán. A sorba beletartozik egy tragikus kimenetelű eset is, amikor egy 16 éves fiatal meghalt, miután megverték a kidobók. A legújabb eset áldozata szerencsésebbnek mondhatja magát, de a szvetityevói fiatalember még most sem érti, hogy a diszkó biztonsági személyzete miért verte addig, míg el nem veszítette az eszméletét.

Zabos Dénes (28) és felesége Anasztázia (27) 10 éve élnek házasságban, van egy 10 és egy 5 éves kisfiuk. Nem számítanak visszatérő vendégnek az oromhegyesi diszkóban, elmondásuk szerint kb. 2 éve jártak ott utoljára. A múlt héten viszont vendégségben járt náluk 17 éves unokahúguk, aki el szeretett volna menni az Atlanis Gardenba. A lány kérésére július 22-én, pénteken este elnéztek a diszkóba, ahová éjfél után érkeztek. Ezen az estén Balkán fesztivál volt az aktuális buli, de a házaspár a retro diszkó részbe ment, a fő részben nem is jártak. Itt ismerősökkel találkoztak és kellemesen érezték magukat. Dénes, saját bevallása szerint, megivott 1-2 sört, de nem esett túlzásba. A biztonsági személyzet túlkapása akkor történt, amikor Dénes elkísérte feleségét a toalettre. Épp visszafelé tartottak, amikor összetalálkoztak egy gunarasi ismerősükkel. Vele váltottak néhány szót, amikor megjelentek mellettük a biztonságiak. Anasztázia elmondása szerint többen is voltak, de pontos számot nem tudott mondani, mert az egész hirtelen játszódott le. Dénes ekkor megkérdezte az egyiket, hogy mi a probléma, mire egy másik kidobó elkezdte ütlegelni. Anasztázia csak arra emlékezik, hogy nagy lökdösődés támadt, és a biztonságiak a férjét verik.

Gunarasi ismerősük próbálta visszafogni a kidobókat, de ő is kapott néhány ütést. A lökdösődés során Anasztáziát is megütötték egy alkalommal. Dénesnek egyszer sikerült felállnia, de utána addig verték, míg eszméletét nem vesztette. Miután nem bírt többé felállni, a biztonságiak kivonszolták. Végül a diszkó parkolójában két egészségügyi nővér látta el Dénes sérüléseit, akinek tiszta vér volt a feje. A helyszínre érkezett a rendőrség és a diszkó tulajdonosa is. A rendőrök felvették a vallomást, majd Dénest a nővére bevitte a sürgősségire.

A történet nagyjából eddig tart, most a Zabos család értetlenül áll az eset előtt, maguk sem tudják, hogy a kidobók miért verték el Dénest. Az esetet a család megosztotta a Facebookon is, és a visszajelzésekből kiderült, hogy több hasonló eset is történt. Az Atlantis biztonságijai főként fiatalabbakat bántalmaztak, aki vélhetőleg nem mertek róla szólni, vagy úgy gondolták, hogy a kidobóknak joguk van erre. Zabosék jogi útra fogják terelni a dolgot, ha rendőrség nem teszi meg, noha hivatalból kötelessége lenne. Közben több ismerőssel is beszéltek, akik a jövőben nem fogják az oromhegyesi diszkóba engedni a gyereküket, mert féltik a testi épségüket.

Az ügy kapcsán az Atlantis Garden diszkó tulajdonosa a sajtónak nem volt hajlandó nyilatkozni, mindössze annyit mondott, hogy az eset kapcsán a rendőrség az illetékes.