2024. április 19., péntek

Lázár Tiboré a Nagyapáti Kukac Péter-díj

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Náray Éva) július 27-én megtartott ülésén döntött a 2016. évi díjazott személyét illetően. A bizottság egyhangú döntése alapján a 2016. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat Lázár Tibor festőművész kapja.

– Lázár Tibor alkotásai szorosan kötődnek a szülőföldjéhez, Vajdasághoz, annak gazdag történelmi és kulturális áramlataihoz úgy, hogy megpróbál meghatározni egyfajta regionális identitást is a képzőművészet nyelvén. Személyéhez fűződik az Uncool Project létrehozása is, amely nem titkolt célja a fiatal vajdasági képzőművészek bekapcsolása a kortárs nemzetközi művészeti folyamatokba és az itt született alkotások megmérettetése a nemzetközi porondon.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adjuk át 2016. szeptember 15-én. Ugyanekkor a hagyományoknak megfelelően a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében megnyílik a díjazott művész kiállítása is – olvasható az indoklásban.