2024. április 25., csütörtök

A magyar határ felé tartanak a migránsok

Ma hajnali fél háromkor 130 migráns érkezett Szabadkára vonattal, és azonnal megindultak a magyar határ felé

Ők annak a tömegnek egy része, akik szombaton gyalogosan indultak el Belgrádból Horgos felé, hogy a magyar határon éhségsztrájkkal  tiltakozzanak a határ lezárása ellen.

Fotó: Kabók Erika

Fotó: Kabók Erika

Mint ismeretes, Indjijánál összevesztek és egy részük elment a befogadóközpontokba, a másik részük pedig gyalogosan menetelt tovább, de a legelszántabbak is Karlócán már vonatra szálltak. Szabadkán a vasútállomáson rendőrök várták őket.

Rendőri kísérettel még hajnalban megindultak Palics felé, de ottmaradtak reggelig. A rendőrök most is velük vannak, három rendőrautó kíséri az egyre jobban szétszóródó tömeget. Nagyon fáradtak, sokaknak kihólyagosodott a lába, sántítanak és szomjasak. Hajdújáráson egyik másik házhoz betértek és vizet kértek.  A magyar határ felé vezető régi úton menetelnek és azt mondják, ha megérkeznek éhségsztrájkba kezdenek, és addig folytatják ezt, amíg nem nyitják meg a határt a magyar hatóságok. Miután látták, hogy újságírók is vannak, transzparenseket készítettek, amelyeken azt írta, hogy nyissátok ki a határokat, Köszönjük Szerbia feliratok olvashatók.