2024. április 19., péntek

IDEA lesz az Universal helyén Óbecsén

Számos régi gyárcsarnok, irodaépület lett az elmúlt években az enyészet áldozata Óbecsén, a romossá vált objektumok építőanyagainak egy részét és nyílászáróit a legtöbb esetben szétlopták, környéküket pedig benőtte a dudva.

Ezt a sorsot az Universal Gerberék utcai, egykor gyönyörű szecessziós épülete sem kerülte el, repedezett falának réseiből termetes fa szökik a magasba. Ennek az épületnek azonban már van új gazdája, a közelmúltban az MM99 DOO Stara Pazova, a Merkator egyik leányvállalata vette meg, a cég bejegyzésére ezen a címen már tavaly nyáron sor is került. Az épület felújítását egyelőre az akadályozza, hogy a telken található egy trafó, amelynek áthelyezéséért az Elektrovojvodina tetemes összeget kér a beruházótól.
Ha az MM99 DOO Stara Pazovának sikerül ebben a kérdésben megállapodnia az Elektrovojvodinával, a valamikori Universal helyén egy IDEA bolt nyílik majd. Mivel az épület műemlékvédelem alatt áll, a felújítás során tiszteletben kell tartani a Tartományi Műemlékvédelmi Intézet feltételeit is.