2024. április 19., péntek

Másfél órás gépuralom

Tegnap reggel minden jelzőlámpa pirosan világított

Szokatlan jelenséggel szembesültek azok, akik kedden a kora reggeli órákban, vagyis fél hat és hét óra között közlekedtek a városban. Az történt ugyanis, hogy az autósok a különböző útkereszteződésekben hiába vártak a zöld fényre, az sehogyan sem villant fel. A Strossmayer utcai lámpánál állva láthattuk, hogy a főúton mindkét irányba elhajtanak a gépkocsik, nekünk azonban mindvégig piros maradt a jelzés. Az autósok a hajnali álmosságban rövid idő után ébredtek rá, hogy a rendszerrel történhetett valami, ezek után mindenki megindult, át a piroson, hiszen másmilyen jelzés nem volt a kínálatban.

(Fotó: Bajtai Kornél)

(Fotó: Bajtai Kornél)

A közlekedési rendőrség illetékesei a nap folyamán azt mondták, a jelzőlámpás rendszer a Papp Pál utcától a Strossmayerig fagyott le és maradt piros, ezzel szemben egy hajnali autós a Facebookon azt írta, a probléma a város bejáratától, tehát a Roda bevásárlóközponttól a Strossmayer utcáig fennállt. Az illetékesek hét óra körül küszöbölték ki a problémát.

Ami elgondolkodtató, persze laikusként, az mindenképp az, hogy ha meghibásodás áll be, akkor miért nem vált át a rendszer villogó sárgára, a másik pedig, hogy ha már térfigyelő rendszer üzemel számos útkereszteződésben, akkor az ezt figyelő személy hogyhogy nem vette észre a problémát. Innentől kezdve csak remélni tudom, hogy nem kap minden autós büntetést, amiért piros jelzésnél hajtott át ebben a másfél órában.

Ja, és még mindig jobb, hogy pirosnál állt be a rendszer, mintha zöldnél tette volna ugyanezt…