2024. április 23., kedd
VÍZILABDA – II. LIGA

Nem sikerült a haditett

A Zenta vízilabdázóinak szombaton nem sikerült a haditett, a liga egyik legjobb csapata, a szabadkai Spartacus Prozivka jelenleg túl nagy falat a fiatal Tisza-parti gárdának. A mérkőzés mindjárt az első negyedben eldőlt, mert Srđan Vuksanović, az Olaszországot is megjárt szuperligás szintű játékos – aki egyébként a Tatabányába igazolt – balátlövő posztról négyet vert be a Zentának, s a szabadkaiak másik nagyágyújával, Nikola Bogdanovićtyal együtt összesen 9 gólt lőtt.

– Túl kell tennünk magunkat ezen a vereségen, mert még mindig megszerezhetjük a csoport második helyét. Ehhez ma egy szorosat kell játszani Pancsován, a második körben pedig a Spartacuson kívül mindenkit meg kell fogni hazai környezetben – nyilatkozott Tóth László vezetőedző –, a csapatnak meg egy kicsit komolyabban kell venni az edzéseket, mert néhány játékoson kívül a többieknek nem megfelelő a kondíciójuk.

A Zenta ma Pancsován vendégszerepel, szombaton 19 órától pedig a Požarevacot fogadja. A mérkőzést ezúttal is a népkerti medencében tartják meg.

Zenta–Spartacus Prozivka 5:15 (1:5, 0:4, 2:4, 2:2)

Zentai népkerti medence, 100 néző, vezette: Sremčev (Nagykikinda) és Knežević (Óbecse).

Zenta: Molnár, Tóth, Boros, Belec, Burány, Híres 1, Rácz, Baricsek 1, Józsa Sz. 1, Babin 1, Hevér, Józsa D. 1, Báló, Zabos.

Spartacus: Uzelac, Varkulya Cs. 1, Bogadanović 4, Vuksanović 5, Varkulya V., A Horvatski 1, Tonković, Vučković 1, Soločorbin, Ćurćin 3, S. Horvatski, Stepanović, Željković, Pejčić.

Szerbia–Magyarország csütörtökön

Szerbia és Magyarország férfiválogatottja csütörtökön olimpiai felkészülési mérkőzést játszik. A találkozót 18 órától a belgrádi Tašmajdan nyitott medencéjében tartják meg.