2024. március 29., péntek

Nyári táborok a könyvtárban

Kreatív kézműves, angol nyelvi, szövő- és számítástechnikai táborba várják a jelentkezőket

A topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár egész év folyamán havi rendszerességgel szervez kreatív kézműves és egyéb foglalkozásokat gyermekek számára, és a nyári vakáció ideje alatt is igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy elsősorban az általános iskolás korosztály tagjai tartalmasan múlassák el a nyári hónapokat.

Július és augusztus folyamán négy tábort is szerveznek a gyerekeknek. Először július 25-e és 29-e között várják az érdeklődőket, amikor is Vakációóóó... elnevezéssel kreatív kézműves táborban vehetnek részt az intézményben. A manók, vagyis a 4 és 7 évesek foglalkozásaira délelőttönként 8.30 és 10, a 8 és 12 évesekére pedig 10.30 és 12 óra között kerül sor. A tábort Baranyi Annamária és Námesztovszki Tímea vezeti. Ezt követően, augusztus 1-je és 5-e között Angol nyelvi tábort szerveznek az intézmény falai között. E programban is két korcsoportban várják a gyermekeket. A 9 és 11 év közöttiek 9 és 10.30, a 12 és 15 év közöttiek viszont 11 és 12.30 óra között vehetnek részt a kurzuson, amelynek vezetője Gere Zsuzsa lesz. Augusztus 8-a és 12-e között szervezendő szövőtáborba 12 éves kortól bárki jelentkezhet. A foglalkozásokat Szöllősi Boglárka vezeti. A táborokra jelentkezni lehet személyesen, a 024/711-725-ös telefonszámon, valamint e-mailben a bibltop@bibltop.org címen. A részvételi díj minden korosztály részére egy gyermek esetében 750, testvérpárok számára 1400 dinár.

Mindezek mellett szót kell ejtenünk a könyvtárban egész év folyamán igen nagy sikerű programozó iskoláról, Coder Clubról, amely szintén szervez nyári tábort a számítástechnika iránt érdeklődő fiataloknak. A Vörös Csaba informatikatanár vezette nyári programozóiskolát augusztus 8-a és 12-e között szervezik meg a 8 és 14 év közötti gyermekek számára. A táborba az előbbiekben ismertetett módon és helyen lehet jelentkezni.

A Juhász Erzsébet Könyvtár július 1-je és augusztus 31-e között megváltozott munkaidőben várja az olvasókat. A nyári hónapokban 7 és 15 óra között tart nyitva az intézmény.