2024. április 25., csütörtök

Tovább szépül a Tisza-part

A múlt héten Törökbecsén megkezdték a Tisza-part csinosítását, a helyi közösség, a strandolók legnagyobb örömére, két újabb, fából készült, fedett pihenőházikót helyezett ki. Miroslav Macura, a törökbecsei helyi közösség titkára további újdonságokat is ígér.

– A helyi közösségünk az idén is arra törekszik, hogy szebbé tegye a város strandját, és ennek az elképzelésnek a része a két pihenő kihelyezése. Rövidesen három újabb reflektort is üzembe helyezünk, ezek az egész csónakkikötőt megvilágítják majd, ami a partszakasz őreinek a munkáját is meg fogja könnyíteni. A pontonokat is egy helyre szállítottuk, ezeken kicseréljük a tönkrement deszkákat, hidakat helyezünk ki, amelyeken meg lehet majd őket közelíteni, és megjavítjuk rajtuk a vízbe vezető létrákat is – sorolja a terveket Macura, aki külön felhívta a figyelmet az új pihenőhelyek megőrzésének fontosságára.
A mostani munkálatok értéke több mint 350 ezer dinár, amit a helyi közösség teremtett elő. A pihenők kihelyezésében közmunkások segítkeztek, akik a helyi közösséggel közösen naponta takarítják a partot, összegyűjtik az üres üvegeket, a száraz ágakat és a víz által partra hordott egyéb szemetet is.