2024. április 26., péntek

Amikor együtt a család

Hagyományos családi napot tartottak Kishegyesen

Szombaton délelőtt a kishegyesi labdarúgópályán került sor a hagyományos családi napra, amelyet a Nők Kishegyesi Fóruma szervezett meg. Az esős idő miatt a résztvevők beszorultak a nagyterembe, de ettől függetlenül sok család látogatott ki a rendezvényre. Lukács Klára, a női fórum aktivistája és az esemény egyik szervezője arról számolt be lapunknak, hogy ezt a hagyományos eseményt mindig más civil szervezettel közösen valósítják meg.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

– A női fórum családi napja hagyományos rendezvénynek nevezhető, és minden évben megszervezzük. Az a lényege, hogy a család együtt legyen, és a gyerekek jól érezzék magukat. Természetesen, a gyerekek jobban élvezik az eseményt, ha a szülők is velük vannak. Mi ilyen lehetőséget nyújtunk nekik azáltal, hogy programokat szervezünk és ételt biztosítunk. Mindig más civil szervezetekkel közösen szervezzük meg ezt az eseményt, az idén a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Dália kézimunkacsoportja, a Kishegyesi Nyugdíjas-egyesület sporttagozata, a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete és a Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testület vett részt a szervezésben – mondta el Lukács, majd arról is szólt, hogy az esős idő miatt benti programokkal készültek. Ilyen volt a királylány gyár, ahol minden kislányt királylánnyá varázsoltak. Az idén is volt diótörő játék, kézimunka, buborékozás, arcfestés, sportok és sok érdekesség – tudtuk meg a szervezőtől, aki azt is elárulta, hogy ez alkalommal babgulyással vendégelték meg a résztvevőket.

A hagyományos családi napot az idén a Magyar Nemzeti Tanács támogatta, valamint Papp Etelka donációjának köszönhetően főtt kukoricát is ehettek a résztvevők.