2024. április 23., kedd
TRIATLON

Kiváló sikerek Dunaújvárosból

A közelmúltban mindenre elszánt kis csapat indult Szabadkáról Dunaújvárosba, az immáron harmadik alkalommal megrendezett fél Ironman versenyre, amelynek távja nem kevesebb, mint 1900 méter úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és 21,1 kilométer futásból állt. A főverseny mellett rendeztek még egy külön félmaratont is csak a futóknak, ahol szintén voltak szabadkai indulók.

A szabadkaiakat Teleki György, Aleksandar Malagurski, Jelena Ademi, Jamanta Šafranj (mindannyian a Trón ARK tagjai), Fabó Ildikó (újvidéki Triogy Racing Triatlonklub), Gašpar Matarić (zombori Sprint), Skenderović Alfréd és Gorana Koporan képviselte. Györgyön kívül, aki már többszörös vasember, a többi triatlonistának ez volt a debütáló versenye ilyen hosszú távon.

A megmérettetésen több mint 300 versenyző vett részt. A 25 fokos hőmérséklet kedvezően befolyásolta a versenyt, de a viharos erejű szél mindenki számára pluszkihívást jelentett, sok helyen megrongálta a már előre elkészített pályát, és veszélyeztette a versenyzők biztonságát.

Fabó Ildikó korosztályában 2. helyezést ért el 5:53 órás eredményével, ezzel összesítettben a nők mezőnyében a 8. helyet szerezte meg. Teleki György 5:46 órával korosztályában a 14. helyre került, mögötte nem sokkal maradt le Gašpar Matarić, akinek 5:47 órás ideje saját korosztályában a 26. helyre volt elegendő.

Ki kell még emelni Jamanta Šafranjt, aki kitűnő, 1:47 órás idővel a félmaraton női összesített mezőnyében a dobogó második fokára állhatott fel.

A Trón ARK csapatának következő versenye augusztus elején a nagyatádi Ironman triatlonverseny lesz, amelyen csapatban kíván bizonyítani, Fabó Ildikó pedig a magyarországi Szálkán szintén augusztusban megrendezendő triatlonra készül.