2024. március 28., csütörtök

Nizzai terrortámadás: A tunéziai elnök gyáva tettnek minősítette a merényletet

Bédzsi Káid esz-Szebszi tunéziai köztársasági elnök pénteken határozottan elítélte és gyáva tettnek nevezte azt a nizzai gázolásos merényletet, amelyet előző nap egy Franciaországban élő tunéziai állampolgár követett el. Az államfő emellett a terrorellenes küzdelemben való szolidaritásra szólította fel a nemzetközi közösséget.

"Tunézia határozottan elítéli a Nizzában elkövetett gyáva terrortámadást, egyúttal együttérzését fejezi ki Franciaországgal és a francia néppel. Ez egy megvetendő és barbár cselekedet volt, és nekünk együtt kell megküzdenünk ezzel a gonosszal, szolidaritásunkat kimutatva. Erős Franciaországra van szükségünk. A világ egyetlen állama sem védett manapság a terrorral szemben" - tolmácsolta Szebszi szavait a tunéziai elnöki hivatal.

A francia hatóságok egy 31 éves, Nizzában élő tunéziai állampolgárságú férfiként azonosították a legalább 84 halálos és 202 sebesült áldozattal járó terrorcselekmény elkövetőjét, aki csütörtök este teherautójával belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe Nizzában, közben lövéseket adott le. A rendőrök végeztek a merénylővel.