2024. április 20., szombat

Sikeres volt az ingyenes úszóiskola

Adán 91 második osztályos gyerek tanulhatott meg úszni a strandfürdőben

Az elmúlt két hétben Ada Község Iskolaisport-szövetsége és a Testnevelő Pedagógusok Egyesülete hetedik alkalommal szervezte meg Adán, a strandfürdőben az ingyenes úszóiskolát a második osztályos, úszni még nem tudó adai, moholi, törökfalui és völgyparti kisgyerekeknek.

Vizsga az úszóiskolában (Csincsik Zsolt)

Vizsga az úszóiskolában (Csincsik Zsolt)

A 91 kisdiák szinte kivétel nélkül megtanult úszni az úszóiskolában, amelyet a testnevelő tanárok egyesülete a község önkormányzatának támogatásával bonyolított le. A tíznapos úszóiskola hétfőn zárult a vizsgával és a diplomaosztó ünnepséggel, amelyen az okleveleket Zoran Dragin polgármester-helyettes nyújtotta át a gyerekeknek. Az úszóiskolában hat helybeli testnevelő tanár segített a gyerekeknek elsajátítani az úszást, mégpedig Damir Petrovac, Aleksandar Vlajković, Mátyás Magdolna, Dávid Gizella, Sípos Oszkár és Rade Radulaški. Mátyás Magdolna, az adai Műszaki Iskola testnevelő tanára elmondta, hogy Adáról 47 diák, Moholról 36, Törökfaluból és Völgypartról pedig 8 tanuló járt mindennap az úszóiskolába, ahol két csoportban oktatták őket az úszás alapjaira. A falvakból külön, ingyenes buszjárattal utaztak a diákok a strandfürdőbe:

– A diákok nagyon nagy számban megtanultak úszni. Nagyon kevesen vannak azok, akiknek pár nap gyakorlás még hiányzik, hogy elkezdjenek egyedül úszni. Ha ezek a gyerekek egyszer-kétszer lejönnek a szüleikkel a strandfürdőbe, utána már úszni fognak, hiszen az alapokat megtanulták, ha felszabadulnak, akkor már csak egy kicsi gyakorlat hiányzik. A gyerekek az idén felszabadultak voltak, valamennyivel jobb eredményeket értünk el velük, mint az előző években, szinte tökéletesen megtanultak úszni – nyilatkozta Mátyás Magdolna.