2024. március 29., péntek

Önkéntesen távoztak a Fiatból

Egyelőre úgy tűnik, pont került az elbocsátási történet végére

Sikeresen megvalósult az önkéntes távozási program a kragujevaci Fiat autógyárból, és egyetlen foglalkoztatottal sem fogják önszádékán kívül megszakítani a munkaviszonyt – adta hírül tegnap a közszolgálati televízió Silvia Vernetti, a Fiat automobili Srbija vezérigazgatójának nyilatkozatát, miután egyeztetett Aleksandar Vučić kormányalakítóval.

Zoran Marković, a gyári munkások érdekeit képviselő Önálló Szakszervezeti Szövetség elnöke annyit tett hozzá, a tegnapelőtti egyeztetések során erről már tárgyaltak az igazgatóval, még csak arra kell fény derüljön, hogy az önkéntesek részesülnek-e az ígért szociális programból, amelyre június 27-étől július 8-áig jelentkezhettek.

Maga a szociális program négy különböző lehetőséget vetett fel a távozni vágyó foglalkoztatottak előtt. Az első a törvény által előírt végkielégítés kifizetése, ha az alkalmazottat munkaerő-felesleggé nyilvánítják. A második a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nyilvántatásába való átirányítás havi térítmények ellenében, a harmadik egy 3000 euró dinárban kifejezett fix összeg kifizetése, a negyedik pedig az elmaradt nyaralási pótlékok és az évi szabadságokért járó pénz egyszeri kifizetése.

Azok a dolgozók, akik három évet töltöttek a gyárban, mintegy 4800 eurós végkielégítésre számíthatnak.

Mint ismeretes, a gyárban a múlt hónap közepén jelentették be, hogy törlik a harmadik műszakot, hiszen ennek következtében a 3200 embert foglalkoztató Fiatban 900 embernek került veszélybe az állása, ezenkívül az együttműködő cégekben további 600 személynek.

A kialakult helyzet miatt a dolgozók és a szakszervezetek egyaránt a kormányhoz fordultak segítségért (aki az olasz cég partnere a szerbiai gyárban).

Az érdekképviseleti tömörülések szerint az államvezetés nem igazán tett meg mindent azért, hogy megmaradjon a harmadik műszak is.

Aleksandar Vučić nemrég Torinóba, a Fiat olaszországi központjába is ellátogatott, és a vezetőséggel is egyeztetett. A tárgyalás után a kormányalakító annyit újságolt el, hogy a Fiat még évekig Szerbiában marad, ám a kérdéses műszakról konkrétumot nem mondott.

A szerbiai gazdasági szakemberek egy részét nem érte meglepetésként az olaszok döntése, ugyanis már előzőleg jelezték, hogy a kragujevaci gyárnak új modell gyártásába kellene kezdenie ahhoz, hogy továbbra is jók legyenek a keresleti mutatói.

Stojan Stamenković gazdasági szakértő meg is jegyezte, hogy a gyár évente 120 ezer modell gyártásával indított, mára azonban csak 80 ezer a kapacitása. Arra is kitért, hogy az esetleges új modell piacra dobása sem biztos hogy zökkenőmentes lett volna, hiszen ahhoz Torino beleegyezése is kellett volna, valamint a szerb állam pénze, hiszen a gyári infrastruktúra fejlesztése is elkerülhetetlen lett volna.