2024. április 24., szerda

Alkotásaikkal a Bárkát segítik

A Vajdasági Képzőművészeti Kör alkotótábora

Szombaton harmadik éve adott otthont a martonosi Tandari-tanya annak az egynapos jótékonysági festőtábornak, amelynek szervezői a Vajdasági Képzőművészeti Kör, a magyarkanizsai Együtt Veled – Értük Értelmi és Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő és Segítő Egyesület, valamint a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ voltak.

A találkozó lebonyolításának körülményeiről és az ott folytatott műhelymunkáról Kenjereš Ivanka, a képzőművészeti kör elnöke számolt be:

– A képzőművészeti táborban minden alkalommal mutatós és értékes festmények születnek a kör tagjainak jóvoltából. Az alkotók minden évben a Bárka közösségének ajándékozzák az elkészült műveket, amelyek később megvásárolhatóak, ezzel is segítve az egyesület munkáját és programjainak a megvalósulását. Jelen alkalommal 36 festmény született és került új tulajdonosához. Ezenkívül a festők minden évben közvetlenül is foglalkoznak a gyerekekkel, közösen próbálnak ki olyan képzőművészeti technikákat a festésen kívül, mint például a színezés vagy a ragasztás, természetesen mindezt a védencek igényeihez és képességeihez mérten. Az idei foglalkozásunkat a Bethlen Gábor és a Szekeres László alapítványok támogatásával, valamint Tandari László tanyatulajdonos jóvoltából rendezhettük meg, vásárolhattunk különböző segédeszközöket és készíthettünk ízletes ebédet 31 festőbarátunknak – mondta a kör elnöke.

A találkozó egyben nyílt családi nap is volt, ahol az egyesület tagsága, szülők, nevelők, szimpatizánsok együtt töltötték a napot egy ügyességi játékokkal, énekkel sütéssel, főzéssel és kikapcsolódással tarkított program keretében.

– A képzőművészeti foglalkozást mindennél jobban szeretik a fiatalok. Imádnak kreatívkodni, látványos dolgokat készíteni saját kezűleg. A műhelyben végzett ténykedésünk alapelve az, hogy a gyerekek valamilyen formában és mértékben kivehessék részüket az őket érdeklő foglalkozásokból – mondta Terényi Lívia, a szociális központ igazgatója.

A kallódó fiatalokat, fogyatékkal élőket és szüleiket legközelebb a Hit és Fény tábor várja a tanyán július 18-án.