2024. április 19., péntek

Nemi erőszak Nišben

A három huszonéves gyanúsítottat letartóztatták

Három húsz év körüli fiatal férfit tartóztatott le a niši rendőrség azzal a gyanúval, hogy július 8-án hajnali két órakor megerőszakoltak egy 15 éves lányt. A Niši Felsőbíróság ügyészsége előzetes letartóztatásba helyezte a három gyanúsítottat.

Vladimir Stanojević, a Niši Felsőügyészség sajtófelelőse újságíróknak elmondta, a gyanúsítottak elleni vád tartalmazza, hogy tehetetlen személyen követtek el erőszakot. Ugyanakkor megerősítette, hogy az áldozat kiskorú.

A fiatal férfiakat az után tartóztatták le, hogy a niši Klinikai Központ nőgyógyászati osztályáról jelentették a rendőrégnek, hogy kiskorút erőszakoltak meg – jelenti a Beta hírügynökség, a niši rendőrégről kapott információk alapján.

– A gyanúsítottakat a Felsőügyészség kihallgatta, majd előzetes letartóztatást rendelt el, fennáll ugyanis annak a lehetősége, hogy befolyásolhatják a szemtanúkat – emelte ki Stanojević.

Csupán egy nappal a történtek után a niši rendőrség azonosította és letartóztatta az elkövetőket.

Nem hivatalos értesülések szerint a 20, 24 és 27 éves elkövetők és a lány ismerték egymást, mégis erőszakkal lökték be a lányt az autóba, ott alkoholfogyasztásra kényszerítették, majd ismeretlen helyre vitték és megerőszakolták, végül kidobták a járműből. A B92 televízió információi szerint az erőszak az egyik elkövető otthonában történt meg.

A Kurir napilap értesülései szerint a lány, miután kidobták az autóból, taxival ment haza, majd ő maga jelentette be az erőszakot.