2024. április 25., csütörtök

A varázslat folytatódik

Fergeteges hangulattal robog tovább az újvidéki fesztivál
EXIT 2016 - Ótos András felvétele

EXIT 2016 - Ótos András felvétele

Kiváló látogatottsági mutatókkal zárult az idei EXIT második és harmadik napja is, a hangulatot pedig joggal nevezhetik olyannak, mint amilyen szlogennel idén reklámozták a fesztivált – varázslatosnak.

A pénteki nap fő attrakciója minden kétséget kizáróan David Guetta lemezlovas koncertje volt, amelyen a rendezvényen eddig még nem látott audio-vizuális show-ban volt része a közönségnek. A lemezlovas több dalát is (Hey Mama, Titanium, Who's That Chick, Love Takes Over, Without You, stb.) teli torokból énekelte a közönség a nagyszínpad előtt.

David Guetta hangversenyét megelőzően George Clinton, az amerikai funklegenda, a Parliament és a Funkadelic egykori frontembere repítette vissza a közönséget a hetvenes évek pszichedelikus funky világába. Olyan legendás dalok szólaltak meg a várudvarban, mint a Give Up the Funk, a One Nation Under a Groove, Flash Light, vagy az Atomic Dog.

Mindeközben a Dance Arenában Maceo Plex, a Mind Against duó, Hernan Cattane és Henry Saiz szórakoztatták a fesztiválozókat.

A No Sleep Novi Sad színpadán a techno szerelmesei olyan előadók programjára bulizhattak, mint Moritz Von Oswald, Dasha Rush, Zadig vagy psyk.

EXIT 2016 - Ótos András felvétele

EXIT 2016 - Ótos András felvétele

Pénteken, a fesztivál harmadik legnagyobb színpadán, vagyis a Fusion Stage-en a Holland Kensington nyerte el azonnal a közönség tetszését, viszont az est egyik fénypontja azon a színpadon a hajnali órákban kezdődő Kultur Shock amerikai-boszniai zenekar koncertje volt. Őket a szerbiai Ritam Nereda követte, míg az Explosive Stage-en olyan zenekarokra bulizhatott a közönség mint a Raised Fist!, Born from Pain, Thimble vagy a Flatline.

A fesztivál harmadik napján, azaz szombaton olyan előadók szórakoztatták a látogatókat a Main Stage-en, mint a Killo Killo Banda, vagy a térség egyik legismertebb kultikus zenekara, a Disciplin A Kitschme. A legendás csapat eleget tett a fesztiválozók elvárásainak és fergeteges hangulatot teremtett a már jól ismert kemény hangzásukkal.

A nagyszínpad szombat esti fő fellépője az indie rock vonulatot képviselő brit The Vaccines nevű zenekar volt. A banda relatíve rövid karriere alatt már olyan hírességekkel osztotta meg a színpadokat mint a Red Hot Chili Peppers, vagy a Rolling Stones. Az EXIT-en sem okoztak csalódást a fiatal britek, ugyanis elég volt néhány perc, hogy elcsavarják a fesztiválozók fejét, akik aztán később végigbulizták a rockkoncertet.

A Dance Arenában többek között szombaton a Beatshakers, Nicky Romero és Robin Schulz szórakoztatták az elektronikus zene szerelmeseit, míg a Fusion Stage-en olyan zenekarok léptek fel, mint a Balkanika, Atheist Rap vagy Lolobridgida. Az Epxplosive Stage szombati nagy neve pedig a Paradise Lost volt.