2024. március 28., csütörtök

Lövöldözés és késelés Újvidéken

Két személy megsebesült abban a fegyveres leszámolásban, amely szombaton 22 óra körül történt az újvidéki Liman II. városrészben, a Blagoje Parović utcában.

A sérülteket a Sürgősségi Központba szállították, a Blic értesülései szerint a két fiatal férfi a lábán sérült meg, nincsenek életveszélyben. A.N. (30) súlyos sérüléseket szenvedett, őt megműtötték, majd áthelyezték az érsebészetre, míg U.J. (28) könnyebb sérüléseket kapott, őt ellátták és az ortopédiára helyezték át. Az első információk szerint a rendőrség őrizetbe vett egy 28 éves újvidéki személyt, aki alaposan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.
Este kilenc óra körül a Pap Pál utcában történt incidens, egy 52 éves férfit combon szúrtak. A mentősök az áldozatot a helyszínen ellátták, majd a baleseti osztályra szállították.
Szombaton az EXIT fesztiválon a mentősöknek 94 alkalommal riasztották, ebből 86 személyt a helyszínen láttak el. Nyolc személyt többnyire vágási sérülésekkel és végtag ficamokkal a sürgősségi osztályra szállítottak. Hajnali 5 órakor újabb baleset történt a fesztiválon, amikor is egy 20 éves fiatalember leesett a Péterváradi vár faláról. A balesetet szenvedett férfi 8 méter magasról zuhant le és szenvedett töréseket, de állapota stabil, a baleseti osztályon lábadozik.