2021. július 25., vasárnap

Újvidéken jártak az Európai Központi Bank képviselői

Az önkormányzat képviselői a városházán tanácskozást tartottak az Európai Központi Bank képviselőivel

Az Európai Központi Bank (EKB) szakembereit fogadta Miloš Vučević polgármester, Srđan Kružević alpolgármester, Vladimir Stojković és Milorad Radojević, a városi tanács tagjai, valamint Goran Sečujski, a helyi fejlesztési iroda vezetője.

Az Európai Központi Bank és az újvidéki önkormányzat képviselőinek a tanácskozásán közös projektumcsapatot alakítanak, ezután együtt dolgoznak majd a gazdasági szektor legégetőbb kérdéseinek a megoldásán. A tervek között szerepel a SPENS energiahatékonyságának növelése, ezt a projektumot majd a bank finanszírozza (Fotó: Dávid Csilla)

Az európai küldöttséget Daniel Berg, az EKB igazgatója vezette, a vendégek között voltak még Jelena Celenković és Marina Jukić bankárok.
Miloš Vučević hangsúlyozta, a találkozón folytatták a márciusban már megvitatott témákat. A legújabb találkozónak az a célja, hogy végre konkrét lépések szülessenek a korábbi egyeztetések alapján.
Az EKB képviselői kifejtették, újvidéki látogatásuk kiváló példája az önkormányzattal folytatott gyümölcsöző együttműködésnek, majd kitértek a márciusban megtartott találkozóra, amikor szintén a városi küldöttséggel folytattak megbeszéléseket.
A régebben felvetett témák és a legújabb találkozó legfontosabb apropója a városi közmegvilágítást érinti, a tanácskozáson kiemelt jelentőséget tulajdonítottak a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) energiafelhasználása hatékonyságának a fejlesztésére, szóba került a városi tömegközlekedés, valamint más infrastrukturális projektumok finanszírozása.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy a következő időszakban az EKB és az újvidéki önkormányzat közös projektumcsapatokat alakítanak, amelyek együttes erővel dolgozzák majd ki a városi közmegvilágítás projektumainak a modelljét, és megpróbálnak megoldást találni a Városi Közlekedési Közvállalat, valamint a SPENS gondjaira.
Miloš Vučević és az EKB küldöttsége megelégedéssel nyugtázta a legújabb konkrét megbeszéléseket és terveket, és hangsúlyozták: a sikeres együttműködésnek köszönhetően egy lépéssel közelebb kerültek a projektumok és a tervek gyakorlati megvalósításához.