2024. április 25., csütörtök
TENISZ

Serena kilencedik döntője

Serena Williams pályafutása során 9. alkalommal játszhat döntőt Wimbledonban. A világelső amerikai teniszezőnő, aki címvédőként érkezett, holnap annak tudatában lép pályára, hogy pontosan egy esztendeje már nem nyert nagy tornát, vagyis negyedik nekifutásra próbálja beállítani Steffi Graf 22 nagy trófeát számláló csúcsát, de ezúttal sem lesz könnyű dolga, hisz a német Angelique Kerber lesz az ellenfele, akitől januárban Melbourne-ben az Australian Open döntőjében kapott ki.

Előző este lejátszották a férfi egyes negyeddöntőjének két meccsét. Tomáš Berdych váratlanul könnyen múlta felül a francia Lucas Pouille-t, míg Andy Murray majdnem leadta a 2:0-s vezetést, végül azonban öt játszmában mégis nyert a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen. Berdychnek ez volt az 571. győzelme, amivel az örök lista 29. helyén beérte a svéd Mats Wilandert. Ma az elődöntőben FedererRaonić és Murray–Berdych lesz a párosítás. Federer 9:2-re vezet Raonić ellen, aki az idén januárban Brisbane-ben a döntőben nyert a svájci ellen. Murray 8:6-ra áll a csehvel szemben, és ő nyerte legutóbbi négy meccsüket, legutóbb például a skót játékos a madridi negyeddöntőben volt fölényesen jobb. A legvalószínűbb, hogy vasárnap Murray–Federer döntő lesz műsoron, de az sem lenne csoda, ha a skót teniszező ellenfele a serlegmeccsen mégis a kanadai játékos lenne.

Az ifjúsági negyeddöntőben Valkusz Máté is vereséget szenvedett. A magyar játékosnál a kanadai Denis Shapovalov volt jobb, és megérdemelten jutott a négy legjobb közé.

A 100 ezer dolláros összdíjazású budapesti női ITF-tornán szép sikert ért el a magyar Stollár Fanni. A tizenéves tehetség alig 47 perc alatt, csak egy játékot engedélyezve győzte le a szerbiai Jovana Jakšićot, és bejutott az elődöntőbe, amelyben a ranglistán 183. bolgár Jelica Kosztova lesz az ellenfele.

Båstadban Marko Tepavac kemény ellenállást tanúsított a ranglistán 83. kolumbiai Horacio Zeballosszal szemben, de csak tisztes vereségre futotta az erejéből.  

WIMBLEDON. – Férfiak, negyeddöntő: Murray–Tsonga 7:6, 6:1, 3:6, 4:6, 6:1, Berdych–Pouille 7:6, 6:3, 6:2. Nők, elődöntő: S. Williams–Vesznyina 6:2, 6:0, Kerber–V. Williams 6:4, 6:4. Fiúk, negyeddöntő: Shapovalov–Valkusz 6:4, 6:2. Lányok, nyolcaddöntő: Jasztremszka–Danilović 6:0, 6:4.

BÅSTAD. – A challenger negyeddöntőjében: Zeballos–Tepavac 7:6, 6:4.

TODI. – A challenger 1. fordulójában: Fucsovics–Ilkel 2:6, 7:6, 6:1.