2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS – EURÓPAI KUPAPOROND

Minden szerb és magyar csapat továbbjutott

Mindegyik magyar és szerb csapat túlélte az Európa-liga 1. selejtezőkörét, legtöbbjük az első meccs után a visszavágón sem kapott ki. A Debrecen kettős győzelemmel búcsúztatta San Marinó-i riválisát, az MTK az idegenbeli döntetlen után Gyirmóton aratott sikerével, a Vojvodina pedig az Újvidéken elért győzelemmel lépett tovább a selejtezők második fordulójába, a Čukarički a hazai háromgólos siker után kazahsztáni döntetlennel biztosította továbbjutását. Egyedül a Videoton kapott ki moldovai fellépésén, de a hazai pályán megszerzett háromgólos előnyéből egyet meg tudott tartani.

A 2. selejtezőkörben a Vidi és a Čuka egymással harcol meg, az MTK ellenfele az azeri Qabala lesz, a Debrecennek a fehérorosz Torpedo Zsodino jutott riválisként, a kupasorozatba ebben a fázisban bekapcsolódó Partizanra a lengyel Zagłębie Lubin vár, a Vojvodina riválisa pedig Walesből érkezik majd.

Európa-liga, 1. selejtezőkör, visszavágók: Ordabaszi (kazah)–Čukarički 3:3 (Geynrikh 45+2., Tungisbajev 67., Еrlanov 90+3., ill. Mandić 10, 15., Kajević 21.) – továbbjutott: a Čukarički 6:3-as összesítéssel, MTK–Aktobe (kazah) 2:0 (Nikač 8., Bese 85.) – tj.: az MTK 3:1-gyel, Debrecen–La Fiorita (San Marinó-i) 2:0 (Тisza 41., Holman 51.) – tj.: a Debrecen 7:0-val, Zaria Balti (moldovai)–Videoton 2:0 (Mihaliov 9., Ovsianicov 29.) – tj.: a Videoton 3:2-vel, Vojvodina–Bokelj 5:0 (Malbašić 10., 42., 64., Meleg 61., Zličić 88.) – tj.: a Vojvodina 6:1-gyel.

A 2. selejtezőkör párosítása: Videoton–Čukarički, MTK–Qabala (azeri), Debrecen–Torpedo Zsodino (fehérorosz), Partizan–Zagłębie Lubin (lengyel), Vojvodina–Connah’s Quay (walesi).

Meggondolta magát az UEFA a Fradi ügyében

A Ferencváros labdarúgócsapatával bosszantó játékot űzött az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), hiszen előbb úgy határozott, hogy a Bajnokok Ligája második selejtezőköréből játék nélkül jut tovább a magyar bajnokcsapat, miután a sorsolás során kapott ellenfelét, az albán Skënderbeut kizárták egy évre az európai kupaporondról, nem sokkal később viszont megváltoztatta határozatát, és úgy döntött, hogy az albán bajnokság második helyén végző Partizani Tiranát az Európa-ligából átdobja a BL-selejtezőkbe, és a Fradi velük kell, hogy összemérje erejét. Tehát a Fradinak az előzetes ígéretek és hírek ellenére is pályára kell lépnie a 2. selejtezőkörben – annak ellenére, hogy a Partizani már lejátszotta az El-selejtező első körének első meccsét a Slovan Bratislava ellen, hazai pályán 0:0-s döntetlennel zártak. A Slovan így továbbjutott az Európa-liga második körébe. A Fradi július 13-án 20 órakor játssza az első meccset Albániában, a visszavágóra egy héttel később Budapesten kerül sor.