2024. április 19., péntek

Közösen fog dolgozni a tartományi kormány az EBRD-vel

Különböző együttműködési lehetőségekről tárgyalt tegnap Igor Mirović tartományi kormányfő Daniel Berggel, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szerbiai ügyeivel megbízott főnökével.

A pénzintézet képviselője az új tartományi kormányfővel a találkozón olyan együttműködési területek kiaknázásáról egyeztetett, amelyek felgyorsítanák Vajdaság gazdasági fejlődését. Ilyen területek a mezőgazdaság, az infrastruktúrai fejlesztések, a környezetvédelem, az ipari fejlesztések. Mindezt a külföldi befektetők idecsalogatása és új munkahelyek teremtése érdekében.

A beszélgetés során rámutattak arra, hogy a fent említettek megvalósítása érdekében az önkormányzatokat is be kell vonni a projektumokba.

Az egyeztetés végén a felek abban egyeztek meg, hogy a közeljövőben ezeket a terveket már konkrét formában, részletesen is elemzik.

Berg a tartományi képviselőknek kijelentette, az EBRD készen áll az együttműködésre a vajdasági kormánnyal és a tartományi községekkel, valamint a befektetőkkel is, hogy az elhangzott elképzeléseket véghezvigyék.

A tanácskozáson Đorđe Milićević és Ivan Đoković kormányalelnökök is jelen voltak.