2024. április 24., szerda

Táblagép a legjobbaknak

Az elmúlt év októberében Topolya és Kishegyes Község Szociális Központja pályázott és nyert a Krivaja Kft. Gyermekmosoly elnevezésű pályázatán. A szociális segélyt felhasználók felső osztályos gyerekeit hívták tanulmányi versenyre és a legjobbaknak táblagépet ígértek jutalmul.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre tegnap délelőtt került sor a szociális központ topolyai székházának udvarán (Herceg Elizabetta felvétele)

Az ünnepélyes eredményhirdetésre tegnap délelőtt került sor a szociális központ topolyai székházának udvarán (Herceg Elizabetta felvétele)

– A nyert összeg három tablet vásárlására lett volna elegendő, ezért engedélyt kértünk és kaptunk a pályázat további bővítésére. Januárban a község általános iskoláinak értesítést küldtünk és kértük, tájékoztassák a tanulókat, segítsék és ösztönözzék őket a rendszeres óralátogatásra, tanulásra. Az elsődleges adományozó által jóváhagyott pénzösszeg mellé új forrásokat is kerestünk. Topolya vállalatai és vállalkozói további jelentős összeggel járultak hozzá akciónkhoz. Június elején felkértük a kiírás szerint arra jogosultakat, mutassák fel bizonyítványukat a Szociális Központnak, ezzel jelezve részvételi szándékukat akciónkban – ismertette a pályázat történetét Sztánkó Zsuzsanna igazgatónő, és elmondta, hogy a meghirdetett határidőig, június 30-áig összesen 25 tanuló jelentkezett. Közülük négynek színkitűnő, ötnek kitűnő, tíznek jeles átlagosztályzata van az iskolaév végén. Külön ki kell emelni azt a tanulót, aki minden tantárgyat személyre szabott tanterv alapján erős jeles eredménnyel végezte.

A program kezdetén felállított mércék alapján történő rangsorolás szerint a jutalmakat azok a diákok vehették át, akiknek átlageredménye 4,08 vagy attól magasabb lett. A versenyre jelentkező diákok között 15 táblagép került kiosztásra, a többieknek szerényebb ajándékkal köszönték meg a részvételt.

A tanév végi szép ajándék a következő adományozók jóvoltából került kiosztásra: Dózsa György birtok, AIK, Sat-trakt, Rotary club, Smartcom, Fokus Optika, Lenon kávézó, Eko-top, Tia-cup, Robi pékség, Zrnce Bio shop, Auto M, Optika, Magnetix, ifj. Pozsár, Kurfis, Auto AS, Port Expres, Agro Bosna, Gurman, Milovanović, Eko-tera, Impression.