2024. április 19., péntek
MALOMFESZTIVÁLI ELŐZETES

Orom és öröm, zene, tánc

Az oromi Malomfesztivál első táborozói az idén is már pár nappal a hivatalos esemény (zenei programjának) megnyitója előtt, augusztus 14-én elfoglalhatják sátorhelyeiket. A fesztivál eddigi kínálata: fotográfia, film, színház, pszichológia, (sz)építészet…

A tavalyi fotós alkotótábor filozófiáját tovább göngyölítve idén is az ember kerül a középpontba, de nem akárhogyan. Klotz Miklós fotóművész segítségével a portréfotózás rejtelmeibe pillanthatunk be – közölték a szervezők. A másik tábor résztvevői az eseményfotózás csínját-bínját leshetik el Ónya Attila rendezvényfotóstól. Az idén már a filmesek is teret kapnak. K. Kovács Ákos operatőr a játékos filmezésről és a filmes játékokról tartja Á(R)Tfogó filmes táborát.

A színház iránt érdeklődők Mészáros Gábor színművész vezetésével A színész és kelléke drámatábor keretében ismerkedhetnek a hivatással.

Lesz továbbá önismereti pszichodráma, az idén is Telečki Boris pszichológus vezetésével. Nőnek lenni, nőként lenni elnevezéssel Sarnyai Laura pszichológus tart nőiség workshopot.

S kikre számítanak még a szervezők? Így írnak: Várjuk a jó kézügyességgel rendelkező kreatívok jelentkezését, akik a Malomfesztivál helyszínét színezik ki Oláh Dóra, Oláh Viktor és Berec Viktor társaságában. Ők hárman lesznek az elsők, akik a Malom tövében felverik sátrukat és kipakolják lepedőiket, hogy fessenek, kössenek, barkácsoljanak, és még ki tudja milyen padlásról előkerült kellékekkel díszítik majd a helyszínt. Építő-szépítő tábor, hogy megadjuk a hangulatot. És ha a teljes élményre vágysz, akkor vedd ki a szabadságod már augusztus 8-tól, hogy az I. vajdasági kalákán fáraszd el annyira a tested és frissítsd fel annyira a lelked, hogy még jobban essen a fesztiválos barátkozás. Az idei táj(sz)építészeti táborunk Kárpát-medencei méreteket öltött, és a járási Barátok kútját kétkezi munkával varázsoljuk még szebbé. A jelentkezési határidő július 31., a létszám korlátozott, ne késs le!

A Malomfesztivál hivatalos honlapján és Facebook-oldalán minden információ meglelhető.