2024. április 19., péntek

A legjobbak fogadása

Jutalomban részesültek Kishegyes község színkitűnő tanulói – Meglepetés fellépője volt a fogadásnak

Kishegyes község önkormányzata hagyományosan megjutalmazza a színkitűnő tanulókat.

A község legjobb diákjai és az önkormányzat vezetői (Lakatos János felvétele)

A község legjobb diákjai és az önkormányzat vezetői (Lakatos János felvétele)

Ez a kezdeményezés már sok éve működik. A község legjobb tanulóit és szüleiket tegnap délelőtt egy fogadáson, a kishegyesi tűzoltóotthonban köszöntötték az önkormányzat képviselői. Az önkormányzat részéről jelen volt Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke, Kerekes Zoltán alpolgármester és Ksenija Kustudić Đukić, a községi tanács oktatással megbízott tagja.

A község 18 színkitűnő tanulója szerény ajándékban részesült, a generáció diákjait pedig külön is megjutalmazták. Kishegyesen Paróci Orsolya, Bácsfeketehegyen Marija Radojčić és Bede Noémi, Szeghegyen pedig Jovana Perović lett a generáció diákja. Szűgyi István arról számolt be a médiának, hogy a község színkitűnő diákjai teljes mértékben megérdemlik a jutalmakat.

– Nálunk a Vuk-diplomások fogadásának több éves hagyománya van. Úgy gondolom, hogy ez a minimum, ami a legjobb diákjainknak kijár. Most egy szerény kis könyvjutalomban részesültek, valamint a jövő héten mind a 18-ukat elvisszük Petrolandbe, egy kis kikapcsolódásra és fürdőzésre. Továbbtanulás esetén mindenféleképp részesülnek utaztatási támogatásban, de emellett lesz még egy kis meglepetés a számukra, amiről egyelőre nem szeretnék beszélni – mondta el a községi képviselő-testület elnöke, majd hozzáfűzte, hogy ez a nap ünnep a község számára, amikor a legjobbjainkat ünnepeljük.

Az idei fogadásnak egy újdonsága is volt, két fellépőt hívtak meg, hogy az esemény hangulatát emeljék. Az egyik vendég Török Noémi, Aranypáva Nagydíjas népdalénekes volt, a másik pedig Željko Pribaković, a Pink televízió tehetségkutató műsorának topolyai döntőse. Željko egy angol és egy szerb nyelvű dalt énekelt el, és nagy sikert aratott a fiatalok körében.