2024. március 28., csütörtök

Az év végéig növelhető az oktatásügyben dolgozók bére

A diákokat arra kell nevelni, hogy szorgalmasak, tiszteletre méltóak és jók legyenek

Az év végéig magasabbak lesznek a bérek az oktatásügyben – nyilatkozta a sajtónak Aleksandar Vučić kormányalakító tegnap, az Obrenovac melletti Grabovac település általános iskolájában, a tornaterem alapkövének lefektetését követően.

Vučić arra kérte a jelenlévő gyermekeket, hogy egyelőre még csak játékkal foglalkozzanak, viszont később adják munkára a fejüket. A tanítókat pedig arra kérte, hogy ne arra neveljék a gyerekeket, hogy azon gondolkodjanak, mivel foglalkoznak majd az életben, hanem azon, hogy milyen emberek lesznek; szorgalmasak, tiszteletre méltóak és jók. Megjegyezte, Szerbia polgárai is jobban fognak élni, de csakis együttes erővel érhetők el jó eredmények, semmi sem fog magától az emberek ölébe hullani.

– Szorgalmasabbak legyetek a szüleitektől és a nagyszüleiktől is, hiszen csakis a kemény munkátokkal valósíthattok meg bármit is magatoknak – fordult az általános iskolásokhoz Vučić.

A kormányalakító felszólalásában kifejtette, különösen azokra dühös, akik mindennap csak panaszkodnak, ugyanakkor megkérte a szülőket és a tanárokat is, hogy a gyermekeket tanítsák meg arra, hogy dolgozzanak, a kicsiket pedig arra, hogy a majd megépülő tornateremben a sporton keresztül tanuljanak meg harcolni a helyükért az életben, hiszen mindenhez kemény munka kell.