2024. április 19., péntek

Egy éjszaka alatt 190 migráns?

Magyarország 17 ezer migránst készül visszaküldeni Szerbiába? – A B92 tudomása szerint az éjjeli órákban zajlik a visszatoloncolás

A B92 RTV értesülései szerint a tegnap éjfélkor hatályba lépett magyar mélységi határellenőrzés egyik következménye az lesz, hogy a magyar hatóságok 17 ezer migránst fognak Szerbiába toloncolni. A médiaház azt is tudni véli, hogy mára virradó éjszaka a magyar határrendészet 190 migránst küldött vissza a tranzitzónákba.

Szintén a B92 állítja azt, hogy a magyar hatóságok kizárólag éjszaka küldik vissza Szerbiába az országhatár nyolc kilométeres körzetében elfogott illegális határátlépőket.

Aleksandar Vučić szerb kormányfő gyermeteg játszadozásnak nevezte a magyar intézkedést. Szavai szerint Szerbia nem változtat eddigi politikáján a migránsok vonatkozásában.

Aleksandar Vulin ügyvezető mandátumát töltő foglalkoztatásügyi és szociálpolitikai miniszter a későbbiekben kijelentette, úgy tudja, hogy Magyarország a nyolc kilométer széles határsávban tetten ért illegális bevándorlókat továbbra is saját területén tartja és próbálja regisztrálni.