2024. április 24., szerda
FELSŐHEGY

Rotary-adomány az óvodának

A Rotary Club zentai szervezete különböző magánadományokból származó ruházati cikkeket és játékszereket ajándékozott a felsőhegyi óvodának. Az adományokat péntek este adták át Kardos Tamás szolnoki fotóművész kiállításának ünnepélyes megnyitóját követően.

Sándor József átnyújtja az adományokat Csetle Juditnak, a felsőhegyi óvoda óvónőjének és Kopasz Ildikónak, a zentai Hófehérke óvoda igazgatónőjének (Horváth Zsolt felvétele)

Sándor József átnyújtja az adományokat Csetle Juditnak, a felsőhegyi óvoda óvónőjének és Kopasz Ildikónak, a zentai Hófehérke óvoda igazgatónőjének (Horváth Zsolt felvétele)

A pénteki ünnepséggel új időszak is kezdetét vette a Rotary zentai tagozatának az életében. Híres Iván ügyvéd után az elkövetkező egy évben ugyanis Sándor József PR-menedzser tölti be a Rotary helyi szervezetének vezetői posztját.

Az elmúlt év a zentai klub számára nem volt könnyű, ettől függetlenül szívvel-lélekkel dolgoztak, s több sikeres akciót megvalósítottak – nyilatkozta lapunknak Híres Iván, aki ezek közül a tavaly júliusban megrendezett Grillfestet emelte ki, amelynek bevételét részben jótékonysági célra fordították. A zentai rotaryánusok feleségei tavaly novemberben egy-egy „mosolygó almával” köszönték meg minden zentai adományozó polgárnak az ajándékát, a bevétel körülbelül ezer euró volt, amelyet a város óvodáinak a felújítására és játékszereire fordítottak.

Híres kiemelte azt is, hogy a Rotary zentai és szolnoki szervezete május 22-étől testvérklubok lettek. Ezenkívül az elmúlt időszakban a rendőrséggel, a mentőszolgálattal, a tűzoltósággal és a helyi kommunális vállalattal közreműködve egy baleset-szimulációt is szerveztek.

Sándor József újdonsült elnök elmondta, ahogyan a társadalomban, úgy a Rotary-mozgalomban is válság uralkodik, egyre kevesebb ember tud részt vállalni mások megsegítésében, s egyre kevesebb cég hajlandó támogatni a rászorulókat. Ilyen körülmények közepette vágnak neki a következő évnek. Az elnök elmondta, hogy elsősorban a jól bevált projektumokat folytatják, s a szolnoki rotaryánusokkal megkötött baráti megállapodásnak köszönhetően a nemzetközi vizekre is sikerült kijutniuk, megkezdték az úttörést az európai klubok irányába.

Az új elnök beszélt arról is, hogy Szerbiában mintegy 10 éve próbálkoznak bekapcsolódni a nemzetközi Rotary-gyermekcsereprogramba, amelynek keretében egy zentai rotarys gyermek egy évre el tud menni a világ bármely tájára tanulni az ottani Rotary Club vendégeként. Reményének adott hangot, hogy ez meg is valósul.