2024. április 19., péntek

Öko-camp 2016

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület az idén immár 26. alkalommal szervezi meg természettudományos-ismeretterjesztő és környezetvédelmi, természetvédelmi táborát 2016. július 24-e és 31-e között Topolyán, a Topolyai-tó partján, az egykori Kiss Lajos kastély mellett.

A szervezők az eddigi évekhez hasonlóan elsősorban általános és középiskolás fiatalok jelentkezését várják. A résztvevők elszállásolása a tábor ideje alatt saját vagy az egyesület által biztosított sátrakban történik. A fiatal résztvevők a korábbi években bevált módszer szerinti programokon vehetnek részt, mely magába foglalja az általános iskolás biológia és kémia tananyag kiegészítését, alapvető növény- és állatismeret elsajátítását, valamint az általános ökológia és természetvédelem ismertetését. Ezenkívül naponta neves vajdasági szakemberek előadásait hallgathatják a táborlakók. A munka az előző évekhez hasonlóan különböző szakcsoportokban zajlik. Lesz madarász (ornitológiai), kétéltűek és hüllőkkel foglalkozó (herpetológiai) , rovartani (entomológiai), póktani (arachnológiai), növénytani (botanikai), valamint környezettudományi csoport, amelyben látványos kísérletek és izgalmas mintagyűjtések mellett, az általános környezetvédelmi problémák ismertetését célozzák meg a középiskolás korosztály számára.

A részvételi díj 40 eurónak megfelelő dinár ellenértéke. Jelentkezési határidő 2016. július 17. Bővebb információ a +381-64-948-65-85-ös vagy a +381-64-819-52-14-es telefonszámon vagy az arcuske.gmail.com e-mail címen. A jelentkezési lap letölthető az egyesület honlapjáról, a http://arcus.org.rs/hun/oko-camp-2016/ címről.