2024. április 19., péntek
DOMBOS FEST 2016

Elmaradt a fesztivál zárónapja – Lajkó Félix a popsztár

Az idei, szám szerint 16. Dombos Fest egy picit döcögősen indult, ugyanis a vártnál kevesebben vendég érkezett. Szerencsére ez csak a nyitónapról mondható el, ugyanis péntekre már felperegtek az események és a közönség is megérkezett. A Sin Seekas remek alaphangulatot teremtett az esti nagy koncerthez, amelyen Lajkó Félix és az Óperentzia lépett fel. Az idei fesztivált a jól sikerült zenész-párosítások jellemzik, ilyen volt Csizmadia Anna és a Muzsikás, Harcsa Veronika és a Romengo, valamint ilyen volt Lajkó Félix és az Óperentzia is. A hangulatos zenei kísérlet abszolút bejött a közönségnek, és nagy buli kerekedett. Félixről pedig kiderült: amellett hogy világzenei klasszis hegedűn és citerán, popsztárnak sem utolsó. A pénteki nap leírása nem lenne teljes, ha nem említenénk meg Szlama Lászlót és a PásztorHórát, akik a kis színpadon varázsolták el a közönséget, majd az őket követő DJ Vida Tónit, aki igazán remekül keveri a zenét.

Lajkó Félix és az Óperentzia (Fotó: Lakatos János)

Lajkó Félix és az Óperentzia (Fotó: Lakatos János)

A remek hangulatból szombatra is maradt, amikor a nagyszínpadon a Kerekes Band alapozta meg a hangulatot, őket pedig Ferenczi György és a Racka Jam követte. Ferencziék semmikép sem számítanak kezdőnek, és sajátos zenei feldolgozásaikra igazán vevőnek bizonyult a közönség. A kis színpadon a Bahorka produkciója a fiatal korosztályokat és szüleiket célozta meg.

A felpörgött fesztivál sajnos vasárnap már nem folytatódott, ugyanis a nemzeti gyásznap okán a zenei produkciók elmaradtak. A Hegyalja utca látogatható volt, a fényfestők ez alkalommal is színkavalkádba borították a löszfalat. Az új helyszínen, a Dombos pincében az irodalomi műsor megrendezésre került, akárcsak Dresch Mihály vonós kvartettjének produkciója.