2024. április 23., kedd

„Dijanára akartam ráijeszteni”

Meghallgatták a begaszentgyörgyi ötszörös gyilkost – Azt mondta, saját életét adná a kioltottakért cserébe

A begaszentgyörgyi vérengzés gyanúsítottja a mai meghallgatáson azt mondta, hogy rettenetesen rosszul érzi magát és megbánta a bűntettet, amit elkövetett. Mint ismeretes péntekről szombatra virradó éjjel 1 óra 40 perc körül a Makijato kávézóban öt ember életét vesztette, és több mint húszan megsérültek, miután Siniša Zlatić belépett a kávézóba és automata fegyveréből lövöldözni kezdett, először feleségét és barátnőjét ölte meg, majd a többi vendéget vette célba.

Zlatićot ma a Felső Ügyészségre vitték, majd a nagybecskereki Felső Bíróságra szállították tovább. A Blic napilap információi szerint a meghallgatás során azt is kijelentette, odaadná saját életét a kioltott életekért cserébe.

Az ügyésznek arra a kérdésére, hogy mit tervezett valójában a feleségével tenni, az elkövető közölte, nem akarta megölni Dijanát, csupán „rá szeretett volna ijeszteni”. Mint mondta, Stevan Jojićot sem akarta megölni, csak megalázni. A Svédországban élő férfit arra akarta kényszeríteni, hogy ledérdeljen előtte és így mindenki előtt megszégyeníthesse. Zlatić elmondása szerint ezek voltak az elsődleges tervei, senkit sem akart meggyilkolni.

Egy sérültet az újvidéki Sürgősségi Központon életveszélyes állapotban kezelnek továbbra is.