2024. március 28., csütörtök

Még egy mentőautót kaptunk

A Koreai Köztársaság ajándéka a szabadkai kórháznak

A napokban Aleksandar Vulin munkaügyi miniszter Vranjeban átadta annak a két mentőautónak a kulcsát, amelyeket a Koreai Köztársaság adományozott Szerbiának. A támogatás része a Koreai Köztársaság belgrádi nagykövetsége és a szerb munkaügyi, foglalkoztatási és szociális ügyekkel megbízott minisztérium közötti megállapodásnak, mely szerint az ázsiai ország a migrációs gondokkal küzdő Szerbiának humanitárius segélyként 500 000 dollár értékű támogatást nyújt. Ezúttal a vranjei és a szabadkai kórház kapott egy-egy korszerűen felszerelt mentőautót, értesült a subotica.com hírportál.

A mentőkocsi kulcsát a szabadkai kórház nevében dr. Goran Bićanin igazgató vette át.

Aleksandar Vulin a kulcsátadás alkalmával kiemelte, hogy Szerbiának továbbra is meg kell felelnie a kihívásoknak, már ami a migrációs kérdésből fakad, ugyanis az okok, amelyek miatt emberek ezrei kényszerülnek menekülésre, nem szűntek meg.

– A Koreai Köztársaság egymillió dolláros támogatást nyújtott a migránsválság következményeinek szanálására. Ez a támogatás annál is inkább figyelemre méltó, hiszen olyan országból érkezett, amely nincs kitéve migránsválságnak. A két ország jó kapcsolatának köszönhetően, továbbá Dél-Korea belgrádi nagykövetének személyes közbenjárása eredményeként nagyon fontos támogatáshoz jutottunk. A miniszter emlékeztetett arra, hogy az egész világ dicséri Szerbiát a migránsválság megfelelő kezelése okán.

Dr. Goran Bićanin, a szabadkai Közkórház igazgatója megköszönte az adományt, s elmondta, hogy a kórház dolgozói kivették részüket a migránsválság problémájának kezeléséből. A Kelebia és a Horgos irányában vándorló menekültek egészségügyi ellátásában segítettek.

Amint megtörténik a mentőautó műszaki átvétele, a kórház terepi szolgálatának rendelkezésére fogják bocsátani a járművet, olvasható a hírportálon.