2024. április 19., péntek

Véget ért a Szín-Ész Kuckó

Az idén második alkalommal szervezték meg a csókai Líra Egyesület Szín-Ész Kuckóját Banka János foglalkozásvezető és Horváth Noémi táborvezető szárnyai alatt. A részt vevő gyermekek az egyesület Articsókák nevet viselő színjátszó csapatának tagjai voltak, akik élénken érdeklődnek a színészet, a színházi világ iránt. A gondosan megtervezett egyhetes programot nagy kíváncsisággal és még nagyobb munkakedvvel fogadták a gyerekek. A filmvetítés, a sporttevékenységek, a helyi Művelődési Ház színpadán eltöltött idő, a különféle szituációs, színészi feladatok, játékos gyakorlatok vonzóak, közkedveltek voltak a résztvevők körében.

A programok egyike volt a kirándulás Szegedre és Ópusztaszerre, a nemzeti parkba. A tartalmas nap végén a Magyarország–Portugália Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzést a lelkes szegedi szurkolókkal együtt izgulták végig a belvárosi híd alatti kivetítő előtt.

A tábor zárónapján a Csókáról elszármazott László Sándor színész-rendező, az újvidéki Művészeti Akadémia tanára volt az Articsókák egész napos vendége, akit nagy örömmel fogadtak a gyerekek. Az idei Szín-Ész Kuckót is mosoly, jókedv, közös élmények, csapatjáték és sok hasznos új ismeret jellemezte.

Köszönet jár mindazoknak, akik mindent megtettek azért, hogy a tábor az idén is létrejöhessen: a Szekeres László Alapítványnak, a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, a Csóka Művelődési és Oktatási Központnak és Csóka község önkormányzatának.