2024. április 20., szombat

Irodalom remix

A hagyományokhoz híven a kishegyesi Dombos Fest kísérőprogramjaként az idén is megrendezésre kerül a Dombosi történetek – Remix elnevezésű irodalmi rendezvénysorozat, amelyen ezúttal is számos hazai és külföldi vendég szerepel.

A rendezvény helyszíne a Dombos Pince lesz, ahol a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit is megtekinthetik az érdeklődők. A program ma 16.30-kor a Symposion folyóirat bemutatkozásával kezdődik, amit a Brestyánszki Bernadett–Brestyánszki Dína páros, vagyis a Ж Hybrid Realm páros zenéje kísér. Ezt követően 17.15-től a közelmúltban kötettel jelentkező Oláh Dóri képzőművésszel beszélget Vígi László, majd Milbacher Róbertet faggatja Fehér Dorottya, és végül 19 órától a népszerű Kukorelly Endre lesz a kishegyesi fesztivál vendége, akit Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője faggat. A pénteki programban a vajdaságiaké lesz a főszerep. Először 16.30-tól Fenyvesi Ottó mutatkozik be a kishegyesieknek, akivel Dancsó Andrea beszélget, majd 17.30-tól a topolyai származású Bencsik Orsolya legújabb kötetének bemutatóját kísérhetik figyelemmel az érdeklődők Berényi Emőke moderálásával. Ezt követően 18.30-tól Németh Gáborral beszélget Patócs László, míg a nap utolsó irodalmi programjában Ladányi István lép fel, akivel Komáromi Dóra beszélget. Szombaton 17 órától a közelmúltban drámakötettel jelentkező költőnő, Terék Anna lesz a fesztivál vendége, akit Kelemen Emese faggat, míg 18 órától Závada Pál is bemutatkozik Kishegyesen Szerbhorváth György moderálásával, majd 19 órától a József Attila Kör is bemutatkozik.

Az irodalmi fesztivál vasárnap zárul, amikor is 17 órától Jódal Kálmánnal beszélget Berényi Emőke. Ezt követően Dombos visual címmel kiállításmegnyitóra kerül sor, amelynek keretén belül Vass Szabolcs, Szenti Lilla, Kozma Laura, Bicskei Anikó és Klájó Adrián alkotásaival találkozhatnak az érdeklődők. 18 órától az utóbbi időben gyerekirodalomban utazó Kollár Árpád lesz a fesztivál vendége, akivel Herédi Károly beszélget. Zárásként 19 órától Gál Somával beszélget Patócs László.