2024. március 29., péntek
ADA KÖZSÉG NAPJA

Szórakozás, aratóünnepség, főzőverseny

Ada község napja alkalmából az önkormányzat, a községi idegenforgalmi szervezet és a törökfalui helyi közösség hagyományőrző, szórakoztató, kulturális és kulináris rendezvénysorozatot tart július 2-án és 3-án Valkaison és Adán.

A rendezvénysorozat szombaton 8 órakor veszi kezdetét Valkaisoron, ahol tizenkilencedik alkalommal szerveznek hagyományőrző aratóünnepséget. Adán szombaton 8 órakor nyílik meg az Adart csoport képzőművészeti kiállítása a könyvtárban, majd 9 órakor kezdődnek a sportrendezvények. A nap folyamán az asztaliteniszklubban asztalitenisz-torna (9.30), a rekreációs központban labdarúgó- (17), tenisz- (9) és kézilabda-mérkőzések (9), valamint a Lovasvölgyben íjászverseny (9.30) várja az érdeklődőket, az Arankán pedig horgászverseny (9). A mazsorettek és a dobosok 10 órától vonulnak föl Ada központjában. A községi képviselő-testület díszülése 11 órakor kezdődik, ahol átnyújtják a kitüntetéseket az idei díjazottaknak. Az adai sétányon 13 órától kirakodóvásár lesz, majd 14.30-kor nyílik meg az I. Helyi Közösség Hagyományápoló és Kézimunkacsoportjának kiállítása az általános iskolában. A település központjában 15 és 20 óra között játékpark és arcfestés várja a gyerekeket, a katolikus templom mellől pedig fiákeres kocsikázásra indulhatnak és pónin lovagolhatnak a helybeli felnőttek és gyerekek. A szabadtéri színpadon 15 órától zenés-táncos műsorra kerül sor a község egyesületeinek bemutatkozásával. Közben a sétányon 16 órától az Ifix Ifjúsági Szervezet aktivistái tartanak a gyerekeknek foglalkozásokat. A szabadtéri színpadon 20 órától instrumentális zene szól majd. A helyszínen 20.30-tól a Baraparty együttes, 21.30-tól a Sin Seekas, 22.30-tól az Apex Rock és a Galeri Rock együttes koncertezik. A strandfürdőben 22 órától zenés rendezvény lesz. A helybeliek szombaton egész nap ingyenesen látogathatják a strandfürdőt.

Vasárnap 9 órától az adai rekreációs központban gyerekek részére 10 éves korig teniszversenyt tartanak. A Tisza-parti strandon 9 órától főzőverseny és szórakoztató műsor várja az érdeklődőket. A verseny eredményhirdetése 15 órakor lesz. A helyszínen egész nap élő zene szól az Akusztikus Trauma Band és az Adai Bohém Fiúk zenekarok előadásában. Továbbá ingyenes óriáspalacsinta, lángos és pálinka várja a vendégeket. A szervezők versenyt hirdetnek pálinka, sütemény és sátordíszítés kategóriában is. Palacsintasütő és palacsintaevő versenyt tartanak a gyerekeknek, akiket a helyszínen minividámpark is várja. A strandról az érdeklődők részére 10 és 19 óra között sétahajó indul a Tiszán.