2024. április 18., csütörtök

Hármas összefogással

Igor Mirović tartományi kormányfő és dr. Miroslav Štatkić művelődési és tájékoztatási titkár a Matica srpskába látogatott

A Matica srpskába látogatott tegnap Igor Mirović tartományi kormányfő és dr. Miroslav Štatkić művelődési és tájékoztatási titkár. Dr. Dragan Stanićtyal, az intézmény elnökével és munkatársaival az intézmény eddigi munkájáról folytatott megbeszélést. Dragan Stanić a vendégeket tájékoztatta a munkájukban felmerülő problémákról, és mint mondta, reméli, hogy ezeket sikerül megoldaniuk.

Igor Mirović kormányfő elmondta, hogy az új tartományi kormánynak elsődleges feladata a Matica srpska státusának erősítése mindazokkal a lehetőségekkel összhangban, amelyekkel az intézmény rendelkezik:

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy munkatársaimmal annak a Matica srpskának a vendégei lehetünk, amely kulturális identitásunk alapját képezi. Köszönöm Stanić elnök úrnak, hogy elénk tárta az intézmény munkájának számos szegmensét és problémáját. A tartományi kormány ezentúl jobban segíti majd a Matica srpska munkáját, és törekedni fog arra, hogy az intézményt illető kérdések megoldásában összefogjon a köztársasági művelődési minisztériummal és Újvidék város önkormányzatával. A tartományi kormány új politikájának szellemében szeretnénk segíteni, és rámutatni az intézmény fontosságára, és a saját értékeink körüli összefogás szellemében mindent megteszünk annak érdekében, hogy tevékenysége semmilyen téren ne csorbuljon – hangzott el Igor Mirović nyilatkozatában.

Dr. Miroslav Štatkić művelődési és tájékoztatási titkár hangsúlyozta, hogy a kulturális identitás ápolása kulcsfontosságú egy közösség és a társadalom szempontjából.