2024. április 23., kedd
LEVÉL KÍNÁBÓL

Vučićnak köszönet, Nikolićnak meghívás

Aleksandar Vučić kormányalakító tegnap hivatali levelet kapott Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnökétől, amelyben történelmi határkőnek nevezi a két ország gazdasági kapcsolatainak elmélyítését.

A Szerbiában tett nemrégi látogatásom során az Ön, és a kormány többi tagja révén tapasztalt szívélyes fogadtatás és a látogatás minden egyes szakaszának pontos kitervezése felejthetetlen, és szép élményeket hagyott. Élve a lehetőséggel, engedje meg legőszintébb hálám kifejezését” áll a kínai elnök levelében.

Hszi Csin-ping egyebek között arra is kitér, hogy az államvezetéssel kimerítő és őszinte eszmecserét folytathatott a további együttműködésről, amely határkőnek tekinthető a két ország további kapcsolatában. Ebből kifolyólag a jövőben is komoly stratégiai együttműködésre számít mindkét nép javára és fejlődése érdekében.

Li Man-csang, Kína szerbiai nagykövete tegnap Tomislav Nikolić államfőnek is átnyújtotta Hszi Csin-ping levelét, amelyben a Nikolić által vezetett szerbiai küldöttséget hívta meg kínai látogatásra, mert mint olvasható, az eddig vázolt projektumok megvalósításra várnak a létező legrövidebb időn belül.