2024. március 29., péntek

Ünnepeltek a csendőrök

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Az újvidéki csendőrség laktanyájában tegnap megtartott ügyességi bemutatón többek között részt vett Nebojša Stefanović belügyminiszter is. A bemutató gyakorlattal egybekötött ünnepséget a csendőrség védőszentjének napja alkalmából szervezték meg.

A rendezvényen jelen volt Igor Mirović tartományi kormányfő és Miloš Vučević polgármester is. Vučevićnek a csendőrök egy köszönő-emlékplakettet adtak át azért, mert az önkormányzat immár huzamosabb ideje fenntartások nélkül támogatja a rendfenntartó szervek munkáját és tevékenységét a székvárosban. – Számunkra a polgárok biztonsága a legfontosabb! Ezért igyekszünk minél jobb együttműködést kialakítani a rendfenntartás szerveivel. Szeretném megköszönni a csendőröknek a rend megőrzéséért folytatott kockázatos munkájukat, azt, hogy válsághelyzetekben bátran és önfeláldozóan reagálnak, és hogy mindig és mindenhol maradéktalanul számíthatunk rájuk! Gratulálunk nekik a mai nap alkalmából – mondta a polgármester az ünnepségen.

A csendőrség az a szervezetet a belügyminisztérium, illetve a rendőrség keretében, amelyre mindig és az országban mindenhol a legösszetettebb – és legveszélyesebb – terrorelhárító, rendfenntartó, tömegeket megfékező és egyéb feladatokat bízzák. Katasztrófahelyzetekben is lehet rájuk számítani, mentőszolgálatként is tevékenykednek. A felvételeken letartóztatási akciók részletei láthatók – csendőrségi terepjárók közé beszorított személygépkocsi, amelyből pár másodperc alatt kirángatják a gyanúsítottakat, és lefegyverzik őket.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András