2024. március 29., péntek
TÖRÖKBECSE

Tornázni is lehet a felnőttek otthonában

A törökbecsei Vasilije Ostroški Čudotvorac Felnőttek Otthonában májustól tornaórákat is tartanak. Az épület egyik edzőteremként is funkcionáló termében nyugdíjasok, klubtagok, az otthon lakói és kortól függetlenül minden mozgásra vágyó személy részt vehet a rekreációs órákon.

– A terem elsősorban az otthon lakóit szolgálja, de mások előtt is nyitva áll. Mi azt javasoljuk, hogy hetente legalább háromszor mindenki mozogjon az egészsége érdekében. Vannak kardiogyakorlatos programjaink, és jógaórákat is tervezünk. Szeretnénk az óvodásokkal és iskolásokkal is foglalkozni, akiknek különféle testdeformációk javítását szolgáló gyakorlatsort dolgozunk ki – mondta el Nikola Velisavljev tornatanár, gyógytornász.

Az otthonban minden jelentkező először átesik egy vizsgálaton és megmérik a testsúlyát, majd két hónap múlva ellenőrzik a súlyát és a mozgékonyságát is. Az elképzelések szerint szakemberek segítenek majd a gyakorlatok összeállításában az asztmások, a cukorbetegek és a műtéteken átesett személyek számára.

A terem vasárnap kivételével mindennap nyitva tart. Szerdán és pénteken fitneszgyakorlatokat lehet végezni, hétfőnként és péntekenként a délelőtti órákban nyugdíjasok tornázhatnak itt, a többi szabad terminusban pedig bárki betérhet egy kis testedzésre. A tornaterem 16 órától edzőteremként várja a látogatókat. Az otthon lakói természetesen minden nap igénybe vehetik ezt a szolgáltatást.

A nyugdíjasoknak 300 dinár a havi tagsági díj, másoknak pedig ezer dinárt kell fizetni.