2024. március 29., péntek

A Spartacus és az AFK nyert

A hétvégén Adán 22 férfi-utánpótláscsapat lépett pályára a Böködi Zoltán-kupán
A dobogós csapatok a szombati díjkiosztón

A dobogós csapatok a szombati díjkiosztón

Az adai AFK Labdarúgóklub tizenharmadik alkalommal szervezte meg szombaton és vasárnap Adán, a focipályán a Böködi Zoltán-kupát, amelyen két korosztályban 22 férfi-utánpótláscsapat valamivel több, mint 300 játékosa lépett pályára. A kupa szombati nyitónapján a 2005/2006-os korosztályú csapatok játszottak egymás ellen három csoportban. Tizennégy egyesület és focisuli gárdája lépett pályára: Vrbas, Zenta I. és II., Mladi Vukovi (Nagykikinda), Spartacus, Dribling, Bácska (Szabadka), Obilić (Törökkanizsa), Kozara (Szenthubert – Banatsko Veliko Selo), Bácska (Mohol), Vinogradar (Hajdújárás), Vojvodina (Beodra – Novo Miloševo), Vojvodina (Bácsföldvár) és AFK. A kétszer 10 perces mérkőzéseken hétfős csapatok léptek pályára a négy kis méretű füves pályán. A focisták a csoportban és a helyosztó meccseken is keményen megküzdöttek egymással, gyakran látványos focit bemutatva, de nemcsak egymással kellett megküzdeniük, hanem a tikkasztó hőséggel is. A csoportkörből és a negyeddöntőből végül a bácsföldvári Vojvodina, a törökkanizsai Obilić, a Spartacus és a Mladi Vukovi jutott az elődöntőbe, amelyben a következő eredmények születtek: Vojvodina–Obilić 3:2, Spartacus–Mladi Vukovi 4:0. Végezetül a kora délutáni döntőben a Spartacus 2:0-ra nyert a Vojvodina ellen, és ezzel megnyerte a kupát. A bronzmeccsen az Obilić 6:2-re legyőzte a Mladi Vukovi csapatát. A korosztály legjobb játékosának Marko Đordevićet (Spartacus) választották meg. A vigaszágon a sportszerűségi díjat a Vrbas nyerte el, miután a rendes játékidőben 3:3-as döntetlent játszott a Zentával, majd büntetőkkel győzött.

A Bognár Róbert edző vezette tornagyőztes adai csapat: Aleksza Krisztián, Sándor Csanád, Tóbiás Márk, Cvitkó Attila, Bognár Tamás, Bognár Dániel, Varsi Ádám, Pesti Lénárd, Nyári Trisztán, Kaszás Krisztián

A Bognár Róbert edző vezette tornagyőztes adai csapat: Aleksza Krisztián, Sándor Csanád, Tóbiás Márk, Cvitkó Attila, Bognár Tamás, Bognár Dániel, Varsi Ádám, Pesti Lénárd, Nyári Trisztán, Kaszás Krisztián

Vasárnap szintén nagy hőségben léptek pályára a 2007/2008-as korosztályú focisták. Ez alkalommal nyolc csapat mérkőzött meg egymással két csoportban, két pályán, kétszer 10 perces meccseken, hétfős felállásban. A csapatok: Mladi Vukovi (Nagykikinda), Spartacus, Tikitaka (Szabadka), Becse, Vrbas, Kozara (Szenthubert), AFK I. és II. A csoportmérkőzések és a negyeddöntő után az elődöntőbe az AFK I. 2:1-es arányban legyőzte a Tikitaka focisulit, a Spartacus pedig 1:0-ra a Becsét. A döntőben az AFK 3:1-re nyert a Spartacus ellen, és ezzel megszerezte a kupagyőzelmet. A bronzmeccsen a Tikitaka 3:0-ra legyőzte a Becsét. A torna legjobb játékosa Sándor Csanád (AFK) lett.

A szervezők részéről Kabók Edekon, az AFK elnöke elmondta, hogy nagyon sikeres volt az idei Böködi-kupa, amelyet hatalmas előkészületi munka előzött meg. Nagyon elégedett volt azzal, hogy huszonkét jól futballozó csapatot sikerült Adára csábítani, és a továbbiakban is szeretnék folytatni ezt a tradíciót. A klubelnök szerint évről évre jobb a torna színvonala, egyre jobb és nevesebb csapatok jelentkeznek a tornára.