2024. április 19., péntek

Budapestre értek a Mária-utat végigfutó ultramaratonisták

Budapestre ért tegnap a két ultramaratonfutó, Frank Tibor és Veress Béla, akik arra vállalkoztak, hogy végigfutják a két híres Mária-kegyhelyet, az ausztriai Mariazellt és a székelyföldi Csíksomlyót összekötő Mária-utat. Ez 1300 kilométeres táv.

Erdő Péter bíboros és Frank Tibor, az egyik ultramaratonista (Fotó: MTI)

Erdő Péter bíboros és Frank Tibor, az egyik ultramaratonista (Fotó: MTI)

A két futó és a velük tartó tizenkét kerékpáros június 18-án indult el Mariazellből, a tervek szerint július 10-én érkeznek meg Csíksomlyóra. A háromhetes programon a legrövidebb napi megtett út 42 kilométer, a leghosszabb több mint 79 kilométer, pihenőnapot nem tartanak. A csapathoz néhány kilométerre, órára vagy napra bárki csatlakozhat, akár futva, akár kerékpáron – közölte az MTI-vel a Mária Út Egyesület.

A magyar fővárosba érkező ultramaratonistákat és kísérőiket tegnap Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek fogadta a budavári prímási palotában.

A Mária-maratont az idei, meghívásos alapon szervezett első alkalom után az egyesület a tervei szerint minden évben megrendezi. Jövőre már szélesebb körben és versenyként is meg szeretnék hirdetni – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

„A Mária-maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra”, sokkal inkább „lelki közösség” és az „egészséges életmód felmutatása” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy reményeik szerint évről évre egyre többen járják majd végig a teljes Mária-utat.